Evo kako i kada ćemo moći u Nemačku

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Evo kako i kada ćemo moći u Nemačku

  Ograničenja za ulazak u Evropsku uniju i samim tim i u Nemačku, važiće najmanje još do sredine juna, naveo je u pisanom saopštenju ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib.

  On je istakao da se još uvek mora računati sa novim žarištima, ali i da ograničenje da se mora odustati od putovanja koja nisu preko potrebna “ne može da važi zauvek”.

  Pratimo epidemiološku situaciju na svakodnevnom nivou i nastojimo da nađemo pravi balans. O tome se u nemačkoj javnosti vodi žustra rasprava, napisao je Šib.

  “Često me pitaju šta je sad sa državljanima Srbije koji rade u Nemačkoj? Da li oni mogu da putuju za Nemačku? Trenutno pravo na ulazak u Nemačku imaju srpski državljani koji već imaju boravišnu dozvolu ili vizu za Nemačku i koji tamo imaju i prijavljeno prebivalište.

  Dakle, svi koji su samo došli u posetu u Srbiju i koji su zbog krize koronavirusa bili primorani da ostanu duže nego što su planirali, mogu se vratiti kad god žele. Trenutno su dužni 14 dana da budu u kućnoj samoizolaciji, isto kao i nemački državljani koji žele da se vrate, npr. iz Srbije, navodi se u saopštenju.

  Za većinu onih državljana Srbije koji su dobili nacionalnu vizu za ulazak u Nemačku, ali koji trenutno još ne žive tamo, već žele da uđu po prvi put u Nemačku, to trenutno nije moguće. Izuzeci važe za supružnike nemačkih/ EU – državljana, prilikom zajedničkog ulaska u Nemačku, roditelje maloletne dece koja imaju nemačko državljanstvo, prilikom zajedničkog ulaska u Nemačku i medicinsko osoblje.

  Za osobe koje iz Srbije, kao i drugih država koje nisu članice EU, dolaze u Nemačku, važi obavezan dvonedeljnji karantin. Nadalje, isključena su sva turistička putovanja, odlazak u šoping, kod rodbine, prijatelja ili poznanika.

  Čim mere ograničenja budu relaksirane ili ukinute, Ambasada Nemačke će tu informaciju objaviti na svojoj internet prezentaciji.

  Izvor: Danas, Agencije

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE