Exclusive Networks u Srbiji

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Exclusive Networks u Srbiji

  Jedan od vodećih regionalnih distributera IT opreme, kompanija Veracomp, nedavno je postala deo Exclusive Networks grupe od koje očekuje kako još moćnije pozicioniranje na tržištu, tako i širu paletu vendora u ponudi. Domaću kancelariju kompanije Veracomp vodi tim vrhunskih eksperata na čelu sa Duškom Rokvićem, koja je u prošloj, poprilično teškoj godini zbog aktuelne pandemije napravila zavidne poslovne rezultate, To je bio povod da sa generalnim direktorom kompanije Veracomp za Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju i Albaniju Duškom Rokvićem popričamo o samoj integraciji sa kompanijom Exclusive Networks i planovima za predstojeći period.

  • Možete li nam nešto više reći o kompaniji Exclusive Networks? Mnogima u Srbiji ona je ipak novo ime.

  Exclusive Networks je jedan od globalno najvećih distributera u oblasti digitalne infrastrukture za sedištem u Francuskoj i kancelarijama u preko 50 zemalja na 5 kontinenata. Sa svojom operativnim logistikom u preko 120 zemalja, Exclusive Networks je u 2020.godini ostvario promet od neverovatnih 2.9 milijardi eura.

  Portfolio Exclusive Networks-a je izuzetno širok i obuhvata gotovo sva najzvučnija vendorska imena iz Cyber security i data centar segmenta od kojih su najznačajniji F5, Broadcom, Palo Alto, Fortinet, Pure storage, Aruba, Nutanix, Thales i mnogi drugi.

  • Možete li nam nešto više reći o integraciji Exclusive Networks-a sa Veracomp-om? Koja očekivanja Veracomp ima od jednog ovako krupnog poteza i na kraju krajeva koji su benefiti same integracije?

  Preuzimanjem Veracomp-a, Exclusive Networks je proširio svoje poslovanje na 19 zemalja Centralno-istocne Evrope, a ideja kojom se vodi Exclusive Networks je da omogući kompanijama na ovom tržištu podršku za bezbedan i pouzdan prelazak u digitalni svet. Exclusive Networks ima jedinstven pristup klijentima i kompanija je sa jednom posebnom ideologijom, a njihova inovativnost na tržištima gde posluju je apsolutno za svaki respekt.

  Jedna od ključnih prednosti Exclusive Networks-a je i u tome što svojim partnerima pruža i pogodnosti u pristupačnijem i ekonomski prihvatljivijem finansiranju projekata, što nas ističe i diferencira od klasičnog distributerskog pristupa poslovanju. Ovo je svakako velika prednost koju imamo pogotovo zbog uticaja pandemije na budžete kompanija i njihovu nemogućnost da blagovremeno implementiraju planirane projekte u trenutku kada je to i predviđeno. Mi ćemo te pogodnosti u narednom periodu predstaviti i našem tržištu i nadam se pomoći našim partnerima da prošire svoje poslovanje u segmentima tržišta u kojima zbog trenda odloženog plaćanja nisu bili u mogućnosti da participiraju.

  Lično mislim da je ova integracija jedan od boljih poteza obe strane. Kada to kažem na prvom mestu mislim na spoj znanja koje obe strane pod jednim krovom mogu da ponude svojim klijentima. To se oseća. Ja to osećam. Sa druge strane spajanje u jedno svakako znači i još bolju uslugu, ekonomsku snagu, više kreativnosti, jedan novi pogled na budućnost…

  • Kakve je razltate kompanija ostvarila u godini velike pandemije, kao i kakva su očekivanja za tekuću?

  S obzirom na prošlogodišnju globalnu privrednu atmosferu uzrokovanu Covid-19 pandemijom, veoma smo zadovoljni rezultatima u 2020.godini u kojoj smo uspeli da ostvarimo rast prometa od 56%, što je morate priznati, izvanredan rezultat. Uz to smo, na osnovu našeg profesionalnog pristupa, iskustva i znanja, dobili i nekoliko novih ugovora za distribuciju i tu opremu i usluge tih vendora ćemo u narednom periodu plasirati na teritorije za koje smo zaduženi.

  Što se očekivanja za tekuću godinu tiče, zdrav rast poslovanja je apsolutni prioritet u optimizaciji svih procesa poslovanja, širenje partnerske mreže i zapošljavanje novog broja profesionalnih kadrova u cilju što kvalitetnije podrške našim partnerima.

  • Prvi kvartal tekuće godine je suštinski gotov. Koji je fokus kompanije Veracomp u tekućoj godini?

  Za Veracomp ključna stvar u ovoj godini je finalizacija integracije sa Exclusive Networks-om. I jednoj i drugoj kompaniji je to sada od suštinskog značaja zbog daljeg nastupa na tržištu, razvoja novih ideja i implentacije svega najboljeg iz oba bloka. Tu je i rebrending, novi poslovni izazovi, nova marketing strategija i nadam se još kreativniji pristup svemu po čemu su i Veracomp i Exclusive Networks do sada bili prepoznati na tržištu. Dodao bih i dalji razvoj na unapređenju odnosa sa partnerima, jer bez njih nema zdravog rasta na tržištu i njima ćemo, kao i do sada, uvek posvećivati najviše pažnje.

  • Koje su to kočnice za razvoj poslovanja u aktuelnoj COVID-19 situaciji?

  Aktuelna pandemija je logično u velikoj meri uticala na sve privredne tokove. Mnogo toga se promenilo kod ljudi, a i sam način poslovanja se transofrmisao. Sve što je moglo prešlo je na digitalnu platformu – moralo je. Veracomp je sa druge strane održao kontinuitet poslovanja na visokom nivou, bez većih turbulencija i sa rastom u odnosu na prethodnu godinu. Naši poslovni partneri su i u jeku najvećeg talasa pandemije znali da na nas uvek mogu da računaju. Uostalom jedna od naših filozofija je da samo zajedničkim snagama (i u najtežim trenucima) sa našim partnerima možemo da razvijemo snažnu partnersku mrežu i utremo zdrav put u budućnost.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Exclusive Networks

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE