Executive MBA program savršen za širenje mreže kontakata

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Executive MBA program savršen za širenje mreže kontakata

  Petar Balković je sedam godina radio na poziciji menadžera u kompaniji Philip Morris International, pre nego što se sredinom 2013. godine otisnuo u konsultantske vode, kao direktor kompanije Native Consulting.

  Da bi napredovao i razvijao se, Petar je uvideo da je potrebno i da dodatno uči i usavršava se. To mu je omogućila i stipendija poslovne škole COTRUGLI, koja i ove godine organizuje stipendijski proces i dodeljuje šest EMBA stipendija. Kao nekadašnji stipendista, Petar najbolje može istaći značaj ovog programa i opisati kako doći do stipendije koju mnogi žele.

  Šta vas je navelo da upišete EMBA program?

  Pre svega, želja za konstantnim usavršavanjem i takozvanim fine-tuningom mojih profesionalnih veština, kako funkcionalnih tako i soft skills-a – „mekih“ ili ljudskih veština kako volim da ih zovem. Takođe, bio sam svestan da COTRUGLI pruža priliku za razvijanje mreže mojih poslovnih i ličnih kontakata u Srbiji i regionu, pa je to svakako bio značajan faktor u odluci da se opredelim za ovu poslovnu školu.

  Kako je tekao sam stipendijski proces?

  Sam proces je prilično logičan, jednostavan i transparentan. Posle inicijalnog intervjua sa šarmantnim COTRUGLI timom, i dobijanja svih potrebnih informacija, nisam imao nikakvu sumnju u kvalitet celog procesa, a zatim i programa koji je sledio.

  Da li je neki deo procesa predstavljao izazov?

  Moram da priznam da nisam bio sasvim siguran šta da očekujem kada sam saznao da će postojati zahtev za radom potencijalnih stipendista, odnosno da će se očekivati od nas da pišemo esej. Međutim, kada sam dobio konkretan zadatak i pristupio pisanju teksta, znao sam da je dovoljno imati zdravo poslovno iskustvo i logično razmišljanje, kako bi se pružilo dovoljno materijala školi da zaključi da i sa moje strane dolazi neko od koga se može očekivati kvalitetna saradnja.

  Koja su bila vaša očekivanja od EMBA programa i da li su ispunjena?

  Moja očekivanja od COTRUGLI EMBA programa nisu bila u tolikoj meri usmerena ka sticanju nekih potpuno novih saznanja, jer bi to posle skoro 20 godina iskustva u biznisu bilo nerealno, već sam više želeo da usavršim svoje soft skills i da se povežem sa novim ljudima. Ali, kada su u pitanju kvalitet samih modula, predavači i timski rad sa ostalim studentima, i više sam nego zadovoljan.

  Implementacija ISO standarda, savetovanje u oblasti Cloud computinga, Poslovno savetovanje, M&A i usluge u IT Governance su pet servisa koje Vaša kompanija nudi svojim klijentima. Da li Vam je EMBA program pomogao da unapredite neki od ovih servisa i usluga i na koji način?

  EMBA mi je svakako pružio priliku da, pre svega, kroz saradnju sa drugim polaznicima škole preispitam neke od svojih stavova i pristupa, jer su to poslovni ljudi, uglavnom ciljna grupa moje kompanije. Naravno da je i sam program doprineo da postanem kvalitetniji u poslu kojim se bavim, a smatram i da me je obogatio kao osobu kroz još jedno veoma zanimljivo životno iskustvo.

  Kakve su mogućnosti networkinga sa ostalim polaznicima škole?

  Networking je odmah na početku mojih EMBA studija dao konkretne rezultate, jer sam počeo da se srećem sa COTRUGLI kolegama na raznim dešavanjima i počeli smo jedni drugima da doprinosimo u svakodnevnim poslovnim poduhvatima. To je po meni jedan od najvećih kvaliteta ovog tipa školovanja. Ljudi su, bilo da su to zaposleni u vašoj kompaniji, ili vaši poslovni kontakti, nezamenljiv i neobično vredan „posed“ koji daje tu nemerljivu vrednost svakom biznisu.

  S obzirom na to da se bavite savetovanjem, kakav biste savet dali ovogodišnjim kandidatima za stipendiju?

  Budite iskreni prema sebi i otvorite se ka novim saznanjima. U svakom trenutku se borite da saznate nešto novo i dajte sebi slobodu da preispitujete sve i uvek.

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE