Farmaceutski div najavio testiranje vakcine protiv korone na DECI

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Farmaceutski div najavio testiranje vakcine protiv korone na DECI

  Proizvođač lekova Pfizer planira da započne sa testiranjem svoje eksperimentalne vakcine protiv koronavirusa na deci mlađoj od 12 godina, a roditelji su već izrazili interesovanje za prijavljivanje svoje dece.

  To će biti prvo ipitivanje vakcine protiv koronavirusa u SAD koje će obuhvatati decu.

  U Dečijoj bolnici u Sinsinatiju ove nedelje započelo je testiranje tinejdžera , a kasnije je planirano da se prebace na uzrast od 12 do 15 godina, rekao je doktor Robert Frenk, direktor Centra za instraživanje vakcina u bolnici.

  Kompanije je na svojoj veb stranici potvrdila da ima odobrenje američke Uprave za hranu i lekove da u svoje istraživanje uvrsti i decu mlađu od 12 godina.

  „Zaista mislimo da će vakcina za adolescente i decu biti presudna da se koronavirus stavi pod kontrolu“, rekao je Frenk za CNN.

  „Mislim da je jedna od stvari koju je važno zapamtiti da iako je stopa smrtnosti dece sa kovidom niža nego kod odraslih, ipak nije nula“, rekao je, napominjući da je više od pola miliona dece u SAD zaraženo koronavirusom

  Frenk takođe veruje da je više dece zaraženo koronavirusom nego što pokazuju zvanični podaci.

  „Mislim da smo verovatno otkrili mali broj dece koja su zaražena jer se ne razbole dovoljno da bi ih roditelj odveo na testiranje“, rekao je.

  Pfizer, jedna od četiri kompanije koje imaju vakcine u naprednim kliničkim ispitivanjima faze III u SAD-u, navodi da je u svoje istraživanje uključila blizu 38.000 dobrovoljaca.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE