Feng Shui: Kako uređenje doma utiče na zdravlje, finansije i sreću?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Feng Shui: Kako uređenje doma utiče na zdravlje, finansije i sreću?

  „Feng Shui služi da za sve što vam ne ide u životu okrivite nameštaj u kući.“ Ovo je, naravno, jedna šaljiva opaska koja je poznata većini vas, a u životu humora nikad dosta. Bez obzira da li verujete ili ne verujete u dobru energiju koju će vam doneti Feng Shui i određen raspored u kući, svi mi imamo svoje amajlije ili rituale u koje se podsvesno uzdamo da nam pomažu. Možda će nekome pomoći i ovi saveti vezani za uspešno i korisno uređenje vašeg doma.

  Sandra Drinčić, međunarodni Qi Mag Feng Shui & Soma Health stručnjak, u saradnji sa ROMA Company deli savete o uređenju enterijera i rasporedu odgovarajućih komada nameštaja u odgovarajućim prostorijama.

  Osnovna svrha Feng Shui sistema jeste uskladiti energiju prostora sa energijom zemljišta, tako da se ta usklađenost pozitivno odražava na sve korisnike; usklađenost energije/poslovnog prostora sa energijom korisnika. Ulaskom u prostor, biopolje svakog čoveka stupa u interakciju sa prostorom i njegovom energijom.

  Kakva je energija prostora zavisi od više faktora:

  1. energije zemljišta
  2. energije prethodnih korisnika
  3. memorije zidova
  4. konstrukcije
  5. protoka energije
  6. štetnih zračenja
  7. materijala koji su korišćeni
  8. stanje zemljanog energetskog polja ispod nekretnine (kuća)
  9. unutrašnjeg uređenja

  Savremeni način gradnje, korišćenje neodgovarajućih materijala, loši oblici, nepravilni raspored prostorija, izbor lošeg mesta za gradnju, sve to utiče na nepostojanje sklada između prostora i čoveka. Iz tog razloga, na takvom mestu, čovek ne može uspešno da živi, radi i razvija svoje potencijale. U energiju prostora ulazi i energija prethodnika. Čovek svojim negativnim mislima i osećanjima (loše misli, zloba, pakost, strah, patnja, afekt, destruktivnost…) stvara loše vibracije koje ostaju umemorisane u molekularnoj strukturi zidova.

  Vaš dom je vaše telo

  Takođe, po Feng Shui-u određeni delovi kuće su direktno povezani sa delovima tela i njihovim oboljenjima.

  Na primer, ako vam opada kosa moguće da su krov ili plafon u lošem stanju. Zidovi moraju biti osveženi novom bojom s vremena na vreme, pa čak i oni delovi iza glomaznog ormana koji se prostire od plafona do poda. Zidovi apsorbuju sve ono što se dešavalo u prostoru, i to se odražava na organizam, pre svega na koži ukućana koji ima najslabiju auru.

  Kada nastanu prvi problemi, treba odvojiti vreme i razmisliti o tome šta je to što ne želimo da vidimo. Zatim, treba raditi na pročišćenju jetre, jer su oči pokazatelji stanja jetre. Zato treba voditi računa da vam prozori uvek budu čisti, i ne smeju biti slomljeni, naprsnuti ili zamrljani. Kada želite da vam se otvore novi vidici i nove mogućnosti, operite prozore.
  Loše osvetljenje u vašem boravku donosi depresiju i loše raspoloženje. Šarke na prozorima i na vratima dovode se u vezu sa bolovima u delu ramena, zatim sa kolenima, zglobovima, artritisom itd.

  Fasada je odelo vašeg doma

  Fasada predstavlja odelo vašeg doma. Kako „obučete“ vaš dom takvu će vam sreću i donositi. Postoje dve ključne negativnosti koje treba izbegavati i koje pogubno mogu delovati na finansije i život ukućana. Treba izbegavati crvenu i bordo boju, jer nosi elemente agresije i vatre i izazvaće tegoban život, mučenje, operacije, krvarenja i slično. Zbog velike količine elemenata vode treba izbegavati i plavu boju. Dolaziće do konstantnog propadanja na svim životnim poljima jer voda „sve odnosi i spira“. Najidealnije boje fasade jesu sve nijanse zemljanih tonova, jer zemlja kao element simbolizuje stabilnost, sigurnost i čvrstinu. To su, dakle, krem nijanse, šampanjac, blago žuta nijansa, pa sve do svetlobraon.

  Dnevna soba

  Dnevna soba predstavlja duhovni centar doma, mesto gde se ukućani okupljuju i gde se gosti zabavljaju. Na prvi pogled mora da izgleda udobno i da atmosfera odiše prijatnošću. Dominiraće lenjost i bezvoljnost ako je dnevna soba pretrpana. Preporučuje se upotreba foto tapeta. Najveći komad nameštaja za sedenje (garnitura ili trosed) mora obavezno biti postavljen tako da ima zid iza naslona. Takođe, preporučuje se postavljanje biljaka ili fontane rade dobre Qi energije.

  Kuhinja

  Kuhinja predstavlja mesto kreacije bogatstva ukućana. Takođe predstavlja i zdravlje članova porodice, jer se u njoj priprema hrana. Ako je ishrana loša, nezdrava i neredovna, ukućani gube volju i snagu misli za veće ciljeve. Kuhinju treba održavati urednom i čistom, jer prljavi sudovi i prljava rerna izazivaju probleme sa finansijama i dolazak negativnih vesti. Idealno bi bilo da kuhinja bude u nekim bež tonovima, ili mintzelena, da ima odlično osvetljenje, i da kuhinjski elementi budu od svetlog drveta.

  Trpezarija

  Trpezarija predstavlja prihode ukućana. Ona treba da bude udobna i intimna, da ima nežno osvetljenje, ovalni sto, blago zaobljene stolice. Kada večerate sa porodicom i prijateljima, na sredinu stola obavezno postavite svećnjak sa svećama, jer one povećavaju Qi energiju. Nije poželjno imati stakleni sto u trpezariji, jer staklo pripada elementu vode i, u ovom slučaju, finansije ukućana se lagano tope. Najidealnije je da nabavite okrugli sto. Krug je simbol Neba, pomoći Bogova, a u velikoj porodici predstavlja jednakost svih članova jer ne postoji čeoni položaj. Slike voća na zidu trpezarije predstavljaju obilje hrane i time aktiviraju priliv prihoda. Takođe je preporučljivo da kuhinja i trpezarija budu blizu.

  Spavaća soba

  Spavaća soba predstavlja partnerstvo. Postavite podnu asuru ispod kreveta, jer sprečava mnoge vrste negativnog zračenja. Uzglavlje ne treba da bude do zida sa kuhinjom niti do zida sa kupatilom. Biljke ne treba držati u sobi u kojoj spavate, sem ako je neko bolestan. Izbegavajte crvenu boju jer može prouzrokovati svađe. Takođe, sklonite ogledala iz spavaće sobe, jer predstavljaju mešanje treće osobe u brak ili vezu.

  Kupatilo

  Kupatilo predstavlja lično pročišćenje. Gde god da se nalazi u domu, zauzima jedan deo kompasne direkcije i svojom negativnošću (zbog otpadnih materija) stvara probleme. Nije preporučljivo da se wc šolja vidi odmah sa ulaznih vrata. Biljke možete držati u kupatilu radi upijanja negativnosti. Međutim, ako se biljka osuši, odmah je zamenite svežom. Kupatilo je mesto gde treba da brige, nakupljen bes i otrovi napuste vaše telo, a to ćete postići ukoliko bar jednom mesečno napravite sebi kupku sa morskom soli i sušenim biljkama.

  Dečja soba

  Dečja soba ima dvojaku funkciju: u toku noći odmor, u toku dana rad i igra. Takođe treba i ovde ispod kreveta postaviti podnu asuru radi sprečavanja negativnog zračenja. Ako dete ima problema sa spavanjem, treba proveriti da li je krevet postavljen pored zida sa kuhinjom ili kupatilom. Ako postoje viseći ukrasi iznad kreveta, moguće je da i oni izazivaju nesanicu. Kreveti na sprat nikako nisu poželjni. Televizor, akvarijum, kompjuter nisu poželjni u dečjoj sobi, jer deluju veoma štetno na imunitet deteta. Najbolja pozicija radnog stola za dobro učenje je takva da zid bude iza leđa, a otvoren prozor spreda. Zid preko puta radnog stola treba biti neka vrsta panoa gde će dete kačiti i zapisivati svoje snove i želje. Bitan je i izbor dobre stolice za radni sto. Nikako kao zamenu ne koristiti trpezarijsku stolicu jer donosi lošu koncentraciju.

  Vaš dom treba da bude mesto gde vaša duša uživa! Uređenjem enterijera, upotrebom skladnih boja i fototapeta koje služe za aktiviranje određenih segmenata života, stvarate priču koju želite da živite. Uticaj prostora na život, zdravlje čoveka i njegov uspeh je ogroman. Feng Shui tajna dijagnostike prostora otkriva da zidovi doma predstavljaju kožu čoveka. Da li će zid biti sređen, osvežen svake druge godine, lepo uređen ili ne, o tome odlučuju korisnici prostora. Sve pohvale za jedinstvenu kompaniju – ROMA Company, koja je odlučila da svoje poslovanje, a i svest svojih klijenata podigne na viši nivo i pomogne maksimalno u poboljšanju njihovih života.

  Roma Company „Dizajn studija“ potrošačima daje mogućnost da u mirnom i prijatnom ambijentu u centru grada (ul. Žorža Klemansoa 18a) kupe kvalitetne proizvode, izaberu željeni dezen tapete ili nijansu boje uz besplatan savet dizajnera, kao i da dobiju preporuku za majstora.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  Piše: M. P.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE