Festival nauke u Pančevu uz podršku NIS-a

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Festival nauke u Pančevu uz podršku NIS-a

  Kompanija NIS u okviru programa društvene odgovornosti „Zajednici Zajedno“ podržala je Festivala nauke koji je održan u Domu omladine u Pančevu, čiji je glavni cilj popularizacija fizičkih nauka, kao i podsticanje interesovanja za naučna istraživanja među mladim generacijama.

  Jednodnevni festival pod nazivom „Nauka-laka kao muzika“ realizovalo je Društvo fizičara Pančevo i Regonalni centar za talente „Mihajlo Pupin“, a svi posetioci imali su priliku da i sami učestvuju u demonstraciji fizičkih eksperimenata i na praktičan način upoznaju svet nauke.

  Kao kompanija koja ulaže u razvoj zajednice i oslanja se na primenu novih tehnologija i inovacija u svim oblastima poslovanja, NIS je prepoznao značaj ovog projekta i podržao organizovanje festivala i nabavku laboratorijske opreme kroz program „Zajednici Zajedno“. Oprema koja je predstavljena na Festivalu nauke namenjena je polaznicima Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“ Pančevo zahvaljujući kojoj će mladi naučnici i njihovi profesori imati bolje uslove za unapređenje znanja u oblasti fizičkih nauka, kao i dalja profesionalna usavršavanja.

  Program„Zajednici zajedno” Kompanija NIS sprovodi već osam godina sa osnovnim ciljem da se unapredi kvalitet života u lokalnim zajednicama u kojima NIS posluje. Ovaj program realizuje se u saradnji sa 11 lokalnih samouprava: Beograd, Novi Sad, Niš, Čačak, Pančevo, Zrenjanin, Kikinda, Novi Bečej, Žitište, Kanjiža, Srbobran. Realizacijom projekata unapređuje se rad kulturnih, obrazovnih i sportskih institucija i ustanova.

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE