FIFA kategorično protiv "PRIVATNE" superlige, PRETI i kaznama

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  FIFA kategorično protiv “PRIVATNE” superlige, PRETI i kaznama

  Međunarodna fudbalska federacija FIFA i članice njene konfederacije jasno se protive osnivanju bilo kakve “privatne” superlige, a klubovi ili igrači koji bi igrali u takvom takmičenju bili bi kažnjeni.

  Ideja o stvaranju evropske superlige, u kojoj bi se takmičili najbolji i najbogatiji evropski klubovi, nije nova, a Svetska kuća fudbala jasno je izrazila svoj stav.

  FIFA je, kao i ostali iz njene konfederacije, izričito protiv osnivanja takvog takmičenja, koje neće priznati zvanične fudbalske organizacije.

  Pored toga, FIFA je zapretila i kaznama za sve klubove i igrače koji bi potencijalno učestvovali u Superligi, u smislu da im neće biti dozvoljeno da učestvuju na bilo kom takmičenju u organizaciji Fife ili članica njene konfederacije.

  Saopštenje su potpisali čelnici FIFA Đani Infantino, ali i predsednici kontinentalnih federacija – AFC (Azija), KAF (Afrika), KONKAKAF (Severna i Srednja Amerika i Karibi), Konmebol (Južna Amerika), OFC (Okeanija) i UEFA (Evropa).

  Eventualno stvaranje evropske superlige u velikoj meri bi umanjilo značaj Lige šampiona, kao zvaničnog takmičenja UEFA, što FIFA i ostale konfederacije ne žele da dopuste.

  Takođe, FIFA je nagovestila proširenje svetskog klupskog prvenstva, koje sada okuplja šest najboljih ekipa sa kontinenata, a ubuduće bi moglo da preraste u turnir na kojem će učestvovati 24 najbolja svetska kluba.

  Izvor: RTS

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE