FIFA ulaže 1,5 milijardi evra u AFRIČKI, a milijardu u ŽENSKI fudbal

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  FIFA ulaže 1,5 milijardi evra u AFRIČKI, a milijardu u ŽENSKI fudbal

  Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino najavio je u Budimpešti na Kongresu međunarodnog udruženja sportskih novinara (AIPS) da će njegova organizacija u promene u afričkom fudbalu uložiti čak 1,5 milijardi evra u naredne četiri godine.

  Fudbalsku panel diskusiju s prvim čovekom svetskog fudbala vodio je predsednik AIPS Đani Merlo, a razgovaralo se o problemima u afričkom fudbalu, rasizmu, ženskom fudbalu…

  “Aktivna saradnja FIFA i Afričkog nogometnog saveza (CAF) počela je pre šest meseci. Ujedinili smo snage i smislili nekoliko ideja o tome kako promeniti afrički fudbal. Moja misija i moj cilj je učiniti fudbal globalnim.

  Fudbal je prvi sport na svetu, ali je najbolje razvijen u samo pet, šest zapadnih zemalja. Šest od osam četvrtfinalista s poslednjeg SP u Rusiji bile su evropske zemlje. Jaz je sve veći i veći između Evrope i ostatka sveta. Trebamo brinuti da fudbal ne bude samo u nekoliko zemalja i zato sam bio u Africi”, kazao je Infantino koji je u Budimpeštu stigao iz Rabata gde je učestvovao na sastanku Izvršnog odbora CAF, prenosi Hina.

  Istakao je da su korupcija i druge nepravilnosti u fudbalu vrlo prisutne u Africi, gde je upravljanje fudbalom na nekim mestima još uvek slabo. Poručio je da će FIFA finansijsku pomoć usmeriti na infrastrukturu, sistem takmičenja i jačanje sudijske organizacije.

  “Predložio sam i stvaranje Super lige, koja će proizvesti 200 miliona dolara komercijalnih prihoda. Afrika izvozi najveći broj igrača na svetu, ali to samo po sebi ne pomaže razvoju”, dodao je Infantino, koji je najavio i ulaganja u ženski fudbal.

  “Želeo bih da stvorimo Svetski kup klubova za žene i povećamo broj ekipa na takmičenjima i u to treba da uložimo. Odlučili smo da u narednim godinama uložimo milijardu dolara u ženski fudbal”, poručio je predsjednik FIFA.

  Izvor: Klix

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE