Fijatovi "plastičari" sa poslodavcem pregovaraju preko MIRITELJKE

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Fijatovi “plastičari” sa poslodavcem pregovaraju preko MIRITELJKE

  Pregovori štrajkača Fijat plastika i poslodavca nastaviće se u dva odvojena sastanka sa miriteljkom, a prvi će biti održan sa predstavnicima Štrajkačkog odbora u Kragujevcu u utorak 21. septembra, rečeno je agenciji Beta u Štrajkačkom odboru.

  Posle druge runde pregovora u Beogradu, budući da je Štrajkački odbor ranije najavio da više neće dolaziti u Beograd na pregovore sa Fijatom zbog finansijskih izdataka, miriteljka je sastanak zakazala u Kragujevcu za 23. septembar, ali je u međuvremenu termin promenjen na 21. septembar.

  Predsednik Štrajkačkog odbora Zoran Miljković je rekao da je i ministarka rada Darija Kisić Tepavčević pozvana da prisustvuje sastanku u Kragujevcu.

  On je naveo da su obavešteni i da je sastanak miriteljke sa predstavnicima Fijata u Beogradu, koji je najpre bio zakazan za 21. septembar, odložen za kraj meseca zbog odsustva jednog od menadžera kompanije.

  U dosadašnjem toku pregovora u postupku mirenja nije došlo do dogovora štrajkača i Fijata, čak su se stavovi još više udaljili.

  Prema ranijoj oceni Štrajkačkog odbora, posle druge runde pregovora, Fijat im je ponudio “krajnje bahato i bezobrazno” protivpravni kolektivni ugovor koji predviđa odricanje od prava na štrajk i umanjenje regresa za više od 60 posto.

  Radnici Fijat plastika, fabrike koja proizvodi branike za “fijat 500L”, traže da im se regres vrati na nivo od pre 1. januara 2021. godine i naknadu od 65 posto za plaćeno odsustvo umesto sadašnjih 60 procenata.

  Kako su ranije isticali, “uslov svih uslova” je i zahtev poslodavcu da vrati mašine koje je tokom štrajka protivpravno izmestio u drugu kompaniju, a grupu radnika, među kojima su članovi Štrajkačkog odbora, poslao na prinudni odmor.

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE