Filmski giganti prete BOJKOTOM zbog zakona o ABORTUSU

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Filmski giganti prete BOJKOTOM zbog zakona o ABORTUSU

  Netfliks, Dizni i Vorner Medija upozoravaju da će verovatno prestati da snimaju filmove i TV emisije na području američke savezne države Džordžija ako novi zakon o abortusu stupi na snagu, piše CNN.

  NBCU Univerzal takođe smatra da bi novi zakon o abortusu mogao “snažno uticati na njihove odluke o tome gde će proizvoditi svoje sadržaje”.

  Američka savezna država Džordžija centar je zabavne industrije, delom zbog velikodušnih poreskih olakšica koje ta država nudi filmskim producentima i kompanijama.

  Kompanije upozoravaju da bi zbog kontroverznog zakona, uprkos poreskim olakšicama, mogle premestiti svoju proizvodnju filmova i emisija na druga područja.

  Ranije ovog meseca, guverner Džordžije Brajan Kemp potpisao je zakon kojim se zabranjuje abortus u trenutku kada se registruju otkucaji srca fetusa. Srce fetusa obično počinje da kuca u šestoj sedmici trudnoće.

  Novi zakon trebalo bi da stupi na snagu 1. januara 2020. godine.

  Mnoge slavne osobe i moćne kompanije upozorile su da će bojkotovati Džordžiju ako kontroverzni zakon stupi na snagu.

  Glas finansijskih divova poput Diznija i Netfliksa, koji izražava liberalne stavove svojih filmskih zvezda i producenata, sigurno će imati značajniji uticaj.

  “Mislim da mnogi naši ljudi više neće hteti tamo da rade, a mi ćemo morati da poštujemo njihove želje“, rekao je Bob Iger, izvršni direktor kompanije Dizni.

  Slično objašnjenje ponudila je i kompanija Netfliks. “Imamo mnogo žena koje rade na produkciji u Džordžiji, a njihova prava će biti ozbiljno ograničena ovim novim zakonom”, rekao je Ted Sarandos, urednik u Netfliksu.

  “Stoga nameravamo da sarađujemo s Američkom unijom za građanske slobode i drugim organizacijama u borbi protiv takvog zakona putem sudskih procesa. S obzirom na to da novi zakon još nije stupio na snagu, za sada nastavljamo sa snimanjem filmova na tom području“, dodao je on.

  Izvor: Nedeljnik

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE