Ford predviđa: Do 2030. skoro polovinu prodaje činiće ELEKTRIČNA vozila

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ford predviđa: Do 2030. skoro polovinu prodaje činiće ELEKTRIČNA vozila

  Američki proizvođač automobila Ford predviđa da će električna vozila predstavljati 40 odsto njegove ukupne prodaje do 2030. godine i ubrzava investicije u taj sektor.

  Kompanija koja je u februaru najavila da će izdvojiti više od 22 milijarde dolara za proizvodnju eleketričnih vozila do 2025. godine, objavila je danas u saopštenju da povećava taj iznos na 30 milijardi dolara.

  Grupa je takođe odlučila da radi na sopstvenim električnim baterijama.

  I pored toga što je formirao centar za istraživanje i razvoj posvećen baterijama, Ford je objavio da namerava da formira zajedničku kompaniju sa južnokorejskim SK Inovejšn (SK Innovation) za proizvodnju električnih baterija.

  Prema dogovoru treba da se izgrade dve fabrike u Severnoj Americi gde će se proizvoditi baterije za oko 600.000 električnih vozila do 2025.

  Suočeni sa izazovima klimatskih promena brojni svetski proizvođači automobila su se nedavno obavezali da će se okrenuti ka eleketričnim vozilima da bi se smanjila emisija štetnih gasova.

  Veliki Fordov konkurent na američkom tržištu Dženeral Motors (General Motors) takođe se u januaru obavezao da od 2035. godine više neće proizvoditi automobile na dizel ili benzin.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE