Francuska uvodi OBAVEZNU VAKCINACIJU zdravstvenih radnika

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Francuska uvodi OBAVEZNU VAKCINACIJU zdravstvenih radnika

  Francuski parlament usvojio je zakon o obaveznoj vakcinaciji protiv kovida-19 za zdravstvene radnike i o uvođenju zdravstvene propusnice za širok spektar društvenih aktivnosti, dok se Francuska bori s četvrtim talasom širenja koronavirusa.

  Posetiocima koji idu u muzeje, bioskope ili bazene u Francuskoj već je zabranjen ulaz ako nemaju propusnicu koja pokazuje da su vakcinisani protiv kovida ili su nedavno imali negativan test.
  Propusnica je potrebna i za velike festivale i klubove.

  Od početka avgusta propusnica će biti potrebna za ulazak u restorane i barove, te za daleka putovanja vozom i avionom.

  Mere sadržane u zakonu trebalo bi da traju do 15. novembra, a pre stupanja zakona na snagu biće potrebno konačno zeleno svetlo Ustavnog suda.

  Francuska se, kao i mnoge druge zemlje Evrope, suočava s vrlo zaraznom delta varijantom, koja je prvi put identifikovana u Indiji, a koja preti produženjem pandemije.

  Početkom jula Francuska je dnevno beležila oko 4.000 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a prošle sedmice ta je brojka dostigla i 22.000. Broj hospitalizovanih takođe raste.

  Vlasti pojačavaju napore kako bi olakšale masovnu vakcinaciju. Do nedelje je 49,3 odsto od 67 miliona francuske populacije primilo dve doze – ili jednu dozu cepiva – što je još uvek daleko od praga koji bi, kako kažu stručnjaci, mogao u velikoj meri zaustaviti prenos bolesti, odnosno od sticanja imuniteta krda.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19. 

  Izvor: Index

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • Zoki

   Da ali zato politicari elita ima da se leci kod nevakcinisanih lekara, a sve me strah da ih uhvati zivotna opasnost dal ce pitati dal je lekar vakcinisan.. ostace malo lekara. staracki domovi u srb 1 sestra na 30,40 korisnika a dalje ne treba polemisati

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE