Frilenseri dižu BUNU: Dobićete BES desetina hiljada ljudi

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Frilenseri dižu BUNU: Dobićete BES desetina hiljada ljudi

  Frilenseri sa predstavnicima Vlade Srbije nisu postigli dogovor o oporezivanju, naon čega je predsednik Udruženja radnika na internetu Milan Pogačar najavio veliki protest 24. aprila, poručivši da “neće biti mira, ni tišine”.

  Novi predlog koji je iznet pred frilensere je gori od prethodnog, poručilo je Udruženje radnika na internetu nakon sastanka sa predstavnicima Vlade Srbije.

  Potom se oglasio i Pogačar, koji je na svom Fejsbuk profilu poručio da će “na ulicama biti desetine hiljada besnih ljudi sve dok se ovaj problem ne reši na jedini mogući način – otpis poreza i doprinosa sve do oktobra 2020”.

  “Pobuna i ulica nas zovu i mi se odazivamo punim glasom i borbenog duha”, napisao je Pogačar i dodao da su frilenseri spremni da, ako treba, svaki dan idu na pregovore.

  Jedno je sigurno.

  Neće biti mira, neće biti ćutanja i tišine.

  Bes su hteli, bes će i dobiti.

  Bes desetina hiljada…

  Posted by Miran Pogačar on Уторак, 30. март 2021.

  Predložen način oporezivanja i naplate petogodišnjeg dugovanja za poreze i doprinose i podrazumevao bi da mnogi od njih narednih deset godina, na mesečnom nivou, ostaju bez polovine svojih prihoda.

  Pogačar kaže da bi to bilo dužničko ropstvo, što je neprihvatljivo.

  Po novom predlogu države, kako su izračunali u Udruženju radnika na internetu, dug po osnovu neplaćenih poreza i doprinosa u proteklih pet godina ne bi imali samo frilenseri koji su mesečno zarađivali do 200 evra.

  Oni koji su prihodovali 300 evra mesečno plaćali bi godišnji porez od 544 evra, a sa 500 evra prihoda nameti bi porasli na godišnjih 4.613 evra. Ovi iznosi, kako su naveli, biće još veći kada se na njih dodaju tekući porezi i doprinosi.

  Izvor: BIZLife, Agencije

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE