Frilenseri ne odustaju: Prvo OTPIS POREZA pa radna grupa za zakon

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Frilenseri ne odustaju: Prvo OTPIS POREZA pa radna grupa za zakon

  Udruženje radnika na internetu prihvatilo je poziv za učešće u radnoj grupi koja priprema zakon o oporezivanju radnika na internetu pod uslovom da Ministarstvo finansija odustane od oporezivanja za prethodnih pet godina, rekao je predsednik Udruženja Miran Pogačar.

  „Nezamislivo je da prihvatimo poziv koji smo dobili od Ministarstva za rad za izradu Zakona o oporezivanju radnika na internetu, a da prethodno nismo završili pregovore sa Vladom Srbije o povlačenju predloga da nas Ministarstvo finansija oporezuje retroaktivno“, rekao je Pogačar agenciji Beta.

  Dodao je da je Udruženje u novembru prošle godine predalo svoje zahteve Vladi Srbije i Ministarstvu finansija, od kojih je najvažniji da se poreska kontrola prihoda radnika na internetu ne radi za prethodni period, odnosno sve dok se ne uredi zakonski status te kategorije radnika i ne usvoji odgovarajući poreski model.

  „Pregovori sa Vladom Srbije otpočeli su 15. januara ove godine i trajali su tri nedelje, a okončani su predlogom Vlade koji smo odbili jer je apsolutno neprihvatljiv i tera nas u dužničko ropstvo narednih deset godina, a moguće i mnogo duže“, rekao je Pogačar.

  Istakao je da je udruženje „jasno i glasno reklo i mnogo puta ponovilo da taj navodni dug nije nastao njihovom krivicom, već greškama Poreske uprave“.

  Predlog Vlade Srbije je da radnici na internetu za poreske obaveze koje su im obračunali poreski službenici u kontroli krajem prošle godine, za prethodnih pet godina bude plaćen u ratama u roku od deset godina, a da se otpišu kamate.

  Pogačar je rekao da će u slučaju da ne bude povučen taj predlog Vlade Srbije o retroaktivnom oporezivanju Udruženje nastaviti proteste jer je u toku dogovor sa sindikatima.

  Istraživanje: Programeri u Srbiji zarađuju i 7.500 EUR, prosek 1.225

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE