Galenika 2019. završava na drugom mestu u Srbiji uz 8 novih PROIZVODA

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Galenika 2019. završava na drugom mestu u Srbiji uz 8 novih PROIZVODA

  Nova poslovna strategija domaće farmaceutske kompanije Galenika rezultirala je značajnim povećanjem tržišnog učešća na domaćem i stranim tržištima, proširenjem portfolija i povećanom proizvodnjom, saopšteno je iz te kompanije.

  U 2019. godini postignut je značajan pomak sa četvrtog na drugo mesto po tržišnom učešću u Srbiji*, proširen je portfolio za 8 proizvoda i povećana proizvodnja palete sopstvenih proizvoda za 32 odsto u odnosu na 2018. godinu.

  Galenika će od 2020. godine po prvi put biti nosilac dozvola za svoje proizvode na teritoriji EU. Uspešno je realizovana registracija drugog proizvoda u EU i u toku je proces registracije za dodatna 3 nova proizvoda.

  Pored rasta prodaje u regionu za 39 odsto (Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Severna Makedonija), udvostručena je prodaja na međunarodnim tržištima van regiona u odnosu na ugovorene poslove  tokom 2018. U 2020. godini očekuje se rast prodaje na međunarodnim tržištima van regiona od 100 procenata, saopšteno je iz te kompanije.

  Nastavljaju se i pozitivni rezultati Galenikinog instituta za istraživanje i razvoj. U skladu sa svojom misijom, primenom najnovijih znanja na polju farmaceutske tehnologije, Galenika je nastavila sa razvojnim aktivnostima u okviru svog Instituta za istraživanje i razvoj, te je nakon 8 godina na tržište lansiran i novi proizvod – Flonivin plus.

  Nakon njega, uspešno je razvijen još jedan proizvod iz kategorije dijetetskih suplemenata čija se proizvodnja i lansiranje na tržište očekuju početkom 2020. godine.

  “Ovu godinu završavamo sa ispunjenim ciljem, a to je visoka druga pozicija na tržištu farmaceutskih kompanija u Srbiji, prema tržišnom učešću. Ponosni smo na višestruke ostvarene ovogodišnje rezultate, na značajan rast i postignuti razvoj na ljude i brend u koji verujemo. Dosadašnje investicije predstavljaju tek početak na našem odlučnom putu napred, i u naredne tri godine Galenika planira rast prodaje, dodatni razvoj tima i uvođenje inovacija na srpskom tržištu.“, rekao je Ricardo Vian Marques, izvršni direktor za operativno poslovanje kompanije Galenika.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Galenika

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE