Gde Goldman Sachs vidi svoju budućnost? - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Gde Goldman Sachs vidi svoju budućnost?

Američka bankarska grupa Goldman Sachs budućnost vidi u manje imućnim ulagačima, saznaje se od osoba dobro upućenih u nove inicijative, prenosi Seebiz.

U kreativnoj strategiji koja je u vrlo ranoj fazi osmišljavanja unutar banke poziva se na povezivanje toga diva u segmentu investicionog bankarstva s manjim brokerskim kućama i firmama za upravljanje bogatstvom da novac pozajme i klijentima, od kojih mnogi raspolažu s daleko manje bogatstva od onog koji se nalazi na tipičnom privatnom bankarskom računu u Goldmanu.

Strategija ima za cilj omogućiti Goldmanu do dopre do velike grupe zajmoprimaca – u Sjedinjenim Državama a moguće i u inostranstvu – bez da ih mora preuzimati kroz udruživanje ili sklapanje partnerstava sa svakim pojedinačno, kazali su izvori upoznati s novom inicijativom. Doduše, takav je plan tek u vrlo ranim fazama i možda neće biti aktivan pre iduće godine, dodali su.

Takva strategija nije neuobičajena samo za Goldman Sachs, već i za celi Vol Strit, budući da većina banaka novac uglavnom samo pozajmljuje vlastitim klijentima. Ona takođe nosi veće rizike zato što bi mogla otežati proveru zajmoprimaca ili imovine koju predaju za kolateral.

Izvor: Seebiz

Foto: Beta/AP

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE