Godišnje bude KAŽNJENO više od 300.000 "PREBRZIH" vozača

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Godišnje bude KAŽNJENO više od 300.000 “PREBRZIH” vozača

  Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da se godišnje kazni više od 300.000 vozača zbog prekoračenja brzine i najavio akciju “spid maraton”, u kojoj će od srede saobraćajna policija 24 sata dnevno meriti brzinu vožnje.

  Istakao je da je teško naći opravdanje za kršenje propisa o ograničenoj brzini, kao i za činjenicu da više od polovine stradalih u saobraćaju pogine upravo zbog ovog prekršaja.

  “Sve naše policijske snage će izaći na puteve i merićemo gde god možemo svaku brzinu, kako bismo jasno poručili vozačima da je vreme da uspore i povedu računa o sebi i ostalim ljudima. Vodite računa, jer niko ne može da spreči ono što vi možete. Svaka smrt u saobraćaju je mogla da bude izbegnuta”, poručio je ministar Vulin.

  “U 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ‘Road pol’, među kojima je i Srbija, ove nedelje će posebna pažnja biti posvećena svim prekršajima vezanim za prekoračenje brzine”, rekao je Vulin.

  Ako se uzme u obzir da je minimalna novčana kazna za prekoračenje brzine 3.000 dinara, prema računici po kojoj je svih 300.000 kazni naplaćeno u tom iznosu, dolazi se do cifre od 900 miliona dinara naplaćenih samo zbog prebrze vožnje.

  Izvor: Politika, Tanjug, BIZLife

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE