Goran Obradović - profesionalac koji poseduje snagu da uspešno obavi posao

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Goran Obradović – profesionalac koji poseduje snagu da uspešno obavi posao

  Goran Obradović je, u mnogo čemu, prvi: nakon bavljenja atletikom, kao trener je osnovao prvu desetobojsku grupu svih vremena a sa Ivanom Španović je, posle šesdeset godina doneo prvu atletsku olimpijsku medalju u Srbiju.

  Atletika je njegova velika ljubav, trenerskim poslom se bavi duže od dvadeset godina a prema postignutim rezultatima i osvojenim medaljama najbolji je u istoriji ovog sporta kod nas. Sa Goranom Obradovićem pričamo o novoj sezoni koja se, za atletičare tek „zalaufava“. „Za razliku od većine ekipnih sportova gde su sezone podeljene na jesenji i prolećni deo kod nas je potpuno drugačije. Mi imamo zimski i letnji deo sezone. Kao što znate, zimski deo sezone smo krunisali zlatnom medaljom na Evropskom prvenstvu u Beogradu, a kao glavni cilj letnjeg dela sezone odredili smo Svetsko prvenstvo u Londonu. U riznici medalja koje Ivana poseduje nedostaje samo zlato sa Svetskih prvenstava i Olimpijskih Igara. Ali, pre svetskog prvenstva nas očekuju dva takmičenja u Dijamantskoj Ligi: u Lozani i u Londonu. Da, dva puta ovog leta u Londonu“ kaže Obradović.

  I sami ste se bavili atletikom a sada ste, duže od dve decenije, atletski trener. Šta, Vas lično, više ispunjava: period kada ste postizali sopstvene uspehe ili sada kada znate da su naši rekorderi do toga došli zahvaljujući radu sa Vama, Vašim savetima i uputstvima…?

  Atletika je oduvek bila deo mog života. Iako je moja takmičarska karijera odavno završena, sećanja na takmičenja, medalje i uspehe su još uvek tu. Moglo bi se reći da je moja trenerska karijera sada na vrhuncu i zaista je poseban osećaj kada su rezultati vašeg rada izuzetno zapaženi i cenjeni, kako u našoj zemlji, tako i u inostranstvu. Moji lični rekordi i rezultati, kao i oni koje sam postigao sa svojim sportistima, zauzimaju podjednako veliko mesto u mom srcu.

  Od svih sa kojima ste sarađivali „medijski je najupadljivija“ saradnja sa Ivanom Španović. Po onome što vidimo van terena, čini se da ste više od „sportskih saradnika“ već da ste dobri prijatelji. Koliko je u takvom odnosu napraviti granicu: kada ste „strogi ali pravedni“ a kada je atmosfera nešto opuštenija?

  Saradnju sa Ivanom sam počeo 2010. godine i nije joj bilo lako da se prilagodi, ne samo mom treningu već i radu u grupi. U tom periodu sam bio više od trenera i trudio sam se da naš odnos bude na kvalitetnijem nivou. Obostrano poštovanje i poverenje stekli smo nakon prvog velikog uspeha 2013. godine, kada smo osvojili prvu Svetsku medalju za Srbiju. I danas se naš odnos zasniva na istim tim vrednostima, a pored toga smo i veliki prijatelji.

  Nedavno ste postali ambasador BMW brenda kompanije Radulović. S obzirom da ste pre toga i sami vozili popularnu „peticu“ šta je to što Vas je privuklo ovom brendu?

  Sa BMW – om je to bila ljubav na prvi pogled. Oduvek su mi se sviđali njihovi automobili, a 2013. godine sam postao i vlasnik svog prvog BMW – a, i to „trojke“. Odlično me je služila, ali želeo sam više i ta „trojka“ je posle nekog vremena postala „petica“. Ova nova „petica“, čije mi je ključeve uručila kompanija BMW Radulović, je kao stvorena za mene i sigurno ću je još dugo, sa uživanjem, voziti.

  Za BMW se kaže da posvećen samo vozaču kao i da budi emocije, entuzijazam, fascinaciju i uzbuđenja. Prilično slično Vašem poslu, zar ne?

  Reči koje je kompanija BMW odlučila da upotrebi kao reklamu za novu „peticu“ govore sve: business athlete, ili ako bismo to opisali našim jezikom – moć profesionalca i snaga sportiste. Te dve stvari zajedno garantuju uspeh – na svakom polju. Profesionalac koji poseduje snagu da uspešno obavi posao – zaista pronalazim sebe u ovom opisu.

  Kontinuitet uprkos izazovima
  Porodična firma Radulović, prodavac i serviser BMW vozila, proslavila je 32 godina poslovanja u Srbiji. Davne 1985. servisna radionica u vlasništvu Dragana Radulovića, postala je ovlašćeni BMW servis, a nešto kasnije i diler u mreži slovenačkog „Tehnouniona“, tadašnjeg uvoznika za Jugoslaviju. Prvi uvoznički ugovor direktno sa kompanijom BMW potpisan je 1996. godine i obnavljao se sve do 2007, kada funkciju uvoznika preuzima kompanija „Delta Motors“, a Radulović do danas ostaje diler (prodavac i serviser) za Beograd i Novi Sad.

  Uprkos brojnim izazovima, kompanija Radulović, koja je porodična firma,  uspela je da postane sinonim za BMW i održi kontinuitet duže od tri decenije. Kompanija Radulović nedavno je svečano uručila ključ automobila BMW serije 5 Goranu Obradoviću, što ga čini novim ambasadorom BMW brenda.

  Izvor: BIZLife magazin

  Piše: Danijel Jovanović

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE