Gorivo budućnosti od sada i na GAZPROM benzinskoj stanici "Blok 45" u Beogradu - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

  Gorivo budućnosti od sada i na GAZPROM benzinskoj stanici “Blok 45” u Beogradu

  Кompanija NIS počela je prodaju komprimovanog prirodnog gasa (КPG) i na GAZPROM benzinskoj stanici „Blok 45“ u Beogradu. Reč je o četvrtom objektu u zemlji, odnosno drugom u glavnom gradu Srbije, koji u okviru maloprodajne mreže NIS-a nudi potrošačima mogućnost da napune rezervoare automobila koji koriste КPG kao pogonsko gorivo.

  Puštanjem u rad nove točilice КPG-a, NIS ostaje posvećen širenju maloprodajne mreže koja uključuje snabdevanje ovim energentom koji se zbog ekoloških karakteristika i odličnih performansi koje pruža vozilima, naziva i gorivom budućnosti. Takođe, КPG je i najekonomičnije konvencionalno gorivo za motorna vozila, jer se njegovom primenom, u poređenju sa ostalim gorivima,  ostvaruju značajne finansijske uštede.

  Кompanija NIS prepoznala je prednosti upotrebe komprimovanog prirodnog gasa i 2015. godine pustila u rad prvu КPG punionicu na NIS Petrol benzinskoj stanici „Novi Sad 10“.  Pored  benzinskih stanica „Novi Sad 10“ i „Blok 45“,  maloprodajne jedinice КPG u okviru mreže benzinskih stanica NIS-a dostupne su i na GAZPROM benzinskoj stanici „Žarkovo 2“, kao i na maloprodajnom objektu „Čačak 1“.

  Кomprimovani prirodni gas je prirodni gas koji se komprimuje (sabija) na pritisak od 220-250 bara. Glavni sastojak je metan, koji u poređenju sa ostalim gorivima ima najmanji koeficijent emisije CO₂ po jedinici oslobođene energije. Pored ponude u maloprodaji, komprimovani prirodni gas dostupan je potrošačima i kroz sistem veleprodaje NIS-a.

  Izvor: BIZLife

  Foto: NIS

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE