Gradić u Gorskom Kotaru daje porodicama 13.000 EUR za kupovinu nekretnine

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Gradić u Gorskom Kotaru daje porodicama 13.000 EUR za kupovinu nekretnine

  Hrvatski gradić u Gorskom Kotaru već drugu godinu zaredom dodeljuje podsticaje od oko 13.000 evra za mlade ljude koji žele da ostanu tu i osnivaju porodice.

  Vrbovsko već drugu godinu zaredom dodeljuje 100.000 kuna mladim porodicama za kupovinu nekretnine kako bi podstakli demografsku obnovu i doseljavanje mladih.

  ”Devojka i ja smo živeli u kući s mojim roditeljima, dvoumili smo se da li da ostanemo živjeti u rodnom Vrbovskom ili odselimo u Rijeku ili neki drugi veći grad. Čuli smo za podsticaj Grada, na konkursu smo ostvarili sve uslove i dobili bespovratno 100.000 kuna za kupovinu prve nekretnine.”

  To je presudilo da ostanemo ovde da živimo, a nadam se da ćemo uskoro ovde zasnovati i svoju porodicu. Za deo iznosa smo digli kredit, ostatak smo dobili od Grada i kupili stan koji smo već potpuno renovirali. Za nas je ovo kao dobitak na lotu.

  To je veliki novac i teško ga je zaraditi i kada ti ga neko da, svaka reč je suvišna, govori za 24sata Bojan Simunović (32), pohvalivši meru Grada koja je velika pomoć mladima, a koji su se u velikom broju već odselili.

  Uz davanje nepovratnih sredstava za kupovinu ili uređenje nekretnina, Grad je ove godine započeo i s podsticanjem obrađivanja zapuštenih prostora. Doniraju semenski krompir i sadnice voća.

  Izvor: Poslovni dnevnik

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE