Gradonačelnik Kragujevca otvoreno: Fijatova fabrika VELIKA BOLJKA

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Gradonačelnik Kragujevca otvoreno: Fijatova fabrika VELIKA BOLJKA

  Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić izjavio je danas da je Fijatova fabrika u tom gradu ” velika boljka”, ali da je ubeđen da ona, posle spajanja italijanske kompanije sa Pežoom, neće biti ugašena.

  Dašić je, na sednici Skupštine grada, rekao da ga najviše boli “nemoć” u vezi sa tim pitanjem, ali je poručio da će Grad uraditi sve što može da ponudi i pomogne da takav proizvođač ostane u Kragujevcu.

  Dodao je da svi treba da budu svesni da “nož i pogača” nisu u Kragujevcu.

  Naveo je da Vlada Srbije i predsednica Vlade “na sve moguće načine pregovaraju i dogovaraju” i pokušavaju da motivišu Fijat da nastavi da radi u Kragujevcu.

  “Imam lično ubeđenje, s obzirom da se zaista radi o možda najmodernijoj Fijatovoj fabrici u Evropi i svetu, da mi nećemo biti u prilici da budemo ugašeni”, rekao je Dašić.

  Gradonačelnik je govorio o FCA, pošto je nekadašnji gradonačelnik i lider Zajedno za Šumadiju Veroljub Stevanović zamerio što se ova fabrike ne pominje u dokumentu koji je danas usvojen – Programu lokalnog ekonomskog razvoja Kragujevca za period od 2021. do 2023.

  On smatra i da gradonačelnik i gradska vlast treba da povedu računa i šta je sa fabrikom “Zastava oružje”, koja je, ocenio je, “neprocenjiva za nas i našu decu”.

  Poručio je da je politička obaveza da se brine o svim velikim preduzećima u Kragujevcu.

  On je primedbovao i što poljoprivreda nije dovoljno prisutna u Programu lokalnog ekonomskog razvoja za period od 2021-2023.

  Izvor: Beta

  Foto: Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE