Grci nas, ipak, NE OBAVEZUJU da se vakcinišemo

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Grci nas, ipak, NE OBAVEZUJU da se vakcinišemo

  Potvrda o vakcinaciji ipak neće biti obavezna za ulazak turista u Grčku, već samo jedna od mogućnosti za nesmetano putovanje na omiljenu destinaciju građana Srbije.

  Jedna od glavnih tema na grčkim televizijskim kanalima tokom jutra bila je ta da li će turistima za ulazak u Grčku biti obavezna potvrda o vakcinaciji.

  Prema ministru turizma Grčke Harisu Teoharisu, potvrda o vakcinaciji i brzi testovi (koji su brži od sadašnjih, efikasni i jeftiniji) su dve mogućnosti za neometana neophodna putovanja ovog leta, prenosi Grčka Info.

  Ni u jednom slučaju potvrda o vakcinaciji neće postati uslov da neko dođe u Grčku, naglasio je ministar Teoharis, gostujući na grčkoj SKAI televiziji.

  Osobe koje nisu vakcinisane biće testirane, ali ostaje da se vidi na osnovu odluka odbora da li će se testovi obaviti na svima.

  Objasnio je da predlog premijera Kirijakosa Micotakisa da EU uvede potvrdu o vakcinaciji (koja bi po premijeru olakšala slobodu kretanja vakcinisanim ljudima) ima efekta i njen cilj je da se Evropa organizuje i dogovori po ovom pitanju.

  Ministar turizma dodao je da ovog leta očekuje bolju godinu u oblasti turizma.

  Primetio je takođe da su se navike potrošača promenile, da još uvek postoji zdravstvena nesigurnost i da sada niko ne rezerviše putovanje šest ili osam meseci ranije.

  “Dobra” vest za ljude iz Srbije: VAKCINA pa u Grčku?

   

  Izvor: BIZLife, Grcka Info

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE