Grčka granica ZATVORENA do kraja avgusta - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Grčka granica ZATVORENA do kraja avgusta

  Grčka je u interesu zaštite javnog zdravlja produžila zabranu dolaska državljana većine zemalja sveta do 31. avgusta, javila je agencija MIA iz Atine.

  Zabrana je produžena zajedničkom odlukom ministara civilne zaštite, zdravlja i unutrašnjih poslova i objavljena je u Službenom glasniku Grčke.

  Prethodna, identična odluka na snazi je do 14. avgusta, a nova kojom se njeno važenje produžava, stupa na snagu u subotu.

  Ta mera predviđa “privremenu zabranu ulaska u Grčku svih državljana trećih zemalja na bilo kojoj ulaznoj tački u zemlju i na bilo koji način i bilo kojim sredstvom, uključujući i avionske, pomorske, železničke i kopnene veze, iz preventivnih razloga za zaštitu javnog zdravlja od dodatnog širenja koronavirusa na grčkoj teritoriji”.

  Zabrana ulaska ne važi za zemlje članice EU i “Šengen zone”, kao ni za državljane Australije, Gruzije, Kanade, Japana, Novog Zelanda, Ruande, Južne Koreje, Tajlanda, Urugvaja i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

  Iz zabrane su isključene i određene kategorije građana, kao što su zdravstveni radnici, oni koji imaju dozvolu za boravak u zemlji članici EU ili “Šengen zoni”, članovi državnih misija, diplomate, vozači kamiona koji prevoze robu, tranzitni putnici, studenti, osobe koje se brinu za stara i lica sa invaliditetom, kao i sezonski poljoprivredni radnici koji su u Grčkoj mahom iz Albanije.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE