Grčka policija će SPREČITI PUTOVANJA za Uskrs

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Grčka policija će SPREČITI PUTOVANJA za Uskrs

  Grčka policija postavila je kontrolne punktove duž autoputeva koji vode iz Atine, kako bi sprovela zabranu putovanja između regiona unutar zemlje tokom uskršnjih praznika.

  Atinjani uglavnom putuju za Uskrs, kako bi praznik proslavili sa rođacima u unutrašnjosti, ali vlada je odlučila da zbog visokog nivoa zaraze kovidom-19 produži zabranu kretanja između regiona.

  Crkve će u Grčkoj za Uskrs biti otvorene, za razliku od prošle godine, ali uz ograničen broj vernika koji mogu da prisustvuju službama i obavezno testiranje sveštenika i crkvenog osoblja na kovid-19.

  Glavna uskršnja služba sledeće subote biće održana tri sata ranije, u 21 sat zbog policijskog časa, dok vlada vernicima savetuje da ostanu na otvorenom.

  Dodatna ograničenja putovanja na snazi su do 10. maja, a kretanje između regiona u zemlji dozvoljeno je samo zbog hitnih medicinskih slučajeva, sahrana bliskih rođaka i poseta razvedenih roditelja deci mlađoj od 18 godina.

  “Proveravaju se automobili i ljudi bez odgovarajuće dokumentacije o dokazu da je putovanje opravdano vraćaju se u Atinu. Kontrola će biti svakodnevna, 24 sata”, rekao je novinarima Jorgos Jaseranis, policijski službenik zadužen za bezbednost autoputeva u Atini.

  Od koronavirusa u Grčkoj umrlo je skoro 10.000 ljudi, a većina ograničenja, uključujući zatvaranje škola i prodavnica, na snazi su od početka novembra.

  Grčka je saopštila da 15. maja otvara turističku sezonu, a mnoga ograničenja će ublažiti pre toga.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE