Hitna e-prodaja: Francuskom manastiru PROPADA tri tone sira

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Hitna e-prodaja: Francuskom manastiru PROPADA tri tone sira

  Monasi francuskog manastira u srcu Burgundije pokrenuli su hitnu onlajn prodaju hiljada paketa sazrelog sira, koji čami u podrumima zbog manjka posetilaca usled pandemije koronavirusa.

  Opatija Sito, južno od Dižona, iz koje potiče katolički monaški red cistercita, obično prodaje sirovo mleko i diskove polutvrdog sira samo restoranima ili posetiocima koji lično dođu kod njih da kupe.

  Međutim, zbog pandemije je poseta, a sa njom i potražnja drastično opala, pa je 19 monaha reda trapista ostalo sa 4.000 komada sira viška.

  Prilično veliki problem. Tačnije, 2,8 tona težak problem.

  “Pokušali smo da objasnimo našim kravama da treba da daju manje mleka, ali izgleda da nas nisu razumele”, kaže monah Žan-Klod, koji je zadužen za promociju manastira, osnovanog 1098. godine.

  Kako je objasnio, prodaja im je opala za 50 odsto jer su restorani zatvoreni još od 30. oktobra. “Moramo da raščistimo zalihe”, dodaje Žan-Klod.

  Njihov sir osvojio je prošle godine srebrnu medalju na međunarodnom takmičenju u Lionu.

  Sada su se udružili sa internet startap firmom Divine Box, koja onlajn prodaje proizvode brojnih manastira u Francuskoj. Cilj im je da do naredne nedelje prodaju tonu, a minimalna porudžbina su dva kotura po ceni od 23 evra.

  “Izgleda da ćemo uspeti”, kaže Žan-Klod.

  Izvor: RTS

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE