Hoće li Grci ukinuti najveću prepreku za ulazak - dva PCR testa za decu 18.000 RSD?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Hoće li Grci ukinuti najveću prepreku za ulazak – dva PCR testa za decu 18.000 RSD?

  Zvanični početak letnje sezone u Grčkoj najavljen je za 14. maj, kada se može očekivati otvaranje graničnih prelaza sa Severnom Makedonijom, priznavanje antigenskih testova za decu stariju od 10 godina, kao i uvođenje takozvanih fast lajn punktova za prelazak granice vakcinisanih građana, saopštilo je danas Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije.

  Do početka zvanične letnje sezone Vlada Grčke omogućila je srpskim državljanima ulazak u Grčku sa negativnim PCR testom, ne starijim od 72 sata ili potvrdom o završenoj vakcinaciji najmanje 14 dana do dana ulaska u tu zemlju.

  Deca do pet godina starosti su oslobođena testiranja, odnosno ne moraju da poseduju negativan PCR test.

  Ukoliko epidemiološka situacija u Grčkoj bude povoljnija, resorno ministarstvo očekuje da će za decu biti uvedene olakšice za ulazak u zemlju posle 14. maja.

  Takođe, putnici su u obavezi da najmanje 24 sata pre ulaska u Grčku popune PLF obrazac prijave koji mogu pronaći na sajtu https://travel.gov.gr/#/ i prezentuju ga pri ulasku u Grčku.

  U slučaju porodičnog putovanja, potrebno je popuniti jedan PLF formular za celu porodicu.

  Sve te mere su na snazi do 14. maja, a posle tog datuma Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije očekuje povoljniju epidemiološku situaciju u Grčkoj i mogućnost primene olakšica koje su ranije najavljene.

  Izvor: BIZLIfe

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE