Holandskoj princezi NEPRIJATNO: Neće apanažu posle 18. godine

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Holandskoj princezi NEPRIJATNO: Neće apanažu posle 18. godine

  Holandska prestolonaslednica princeza Amalija odlučila je da narednih nekoliko godina neće prihvatiti svoju apanažu od oko 1,6 miliona evra godišnje, na koju ima pravo od kad napuni 18 godina u decembru.

  Princeza je poslala rukom napisano pismo holandskom premijeru Marku Ruteu u kome ga obaveštava o toj odluci. Ona je rekla da će vratiti novac, koji će i dalje biti uplaćivan na njen račun, dok je još student.

  Uplate se sastoje od oko 300.000 evra direktno princezi i 1,3 miliona evra za pokrivanje troškova osoblja i drugih troškova.

  Princeza je obaveštena da je položila sve ispite za kraj srednje škole i sada planira da uzme godinu dana pauze pre početka studija.

  “Osećam se neprijatno dok mogu da ponudim toliko malo za uzvrat i kada je drugim studentima toliko mnogo teže, posebno u ova neizvesna korona vremena”, napisala je princeza.

  Premijer Rute joj je u odgovoru čestitao na maturiranju i rekao da razume i ceni njenu odluku.

  Kralju pala popularnost

  Potez je usledio u vreme pada popularnosti kralja u Holandiji.

  Amalijini roditelji kralj Vilem-Aleksander i kraljica Maksima oštro su kritikovani prošle nedelje kada su odveli porodicu na odmor u svoju kuću u Grčkoj u jeku pandemije koronavirusa.

  Porodica je skratila boravak i brzo se vratila u Holandiju i kada su se pojavile kritike.

  U video poruci posle povratka u oktobru prošle godine kralj Vilem-Aleksander je poručio naciji “Boli nas što smo izneverili vaše poverenje u nas”.

  Tim odmorom nisu prekršili restrikcije oko koronavirusa, ali je usledio samo nekoliko dana pošto je holandska vlada uvela delimični lokdaun u nastojanju da zaustavi rast broja inficiranih.

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE