HORES predlaže DUŽE RADNO VREME da bi se smanjila zaraza

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  HORES predlaže DUŽE RADNO VREME da bi se smanjila zaraza

  Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede (HORES) zatražilo je danas od Kriznog štaba Vlade Srbije produženje radnog vremena za hotelske restorane do 22.30 sati kako bi se izbeglo okupljanje gostiju u privatnom prostoru jer restorani rade do 20 časova, a za hotelske goste do 21 sat.

  “HORES razume epidemiološku situaciju u kojoj se nalazi naše zemlja, ali smatramo da svi hoteli u gradskim, planinskih i banjskim turističkim destinacijama, poštuju zdravstvene mere od fizičke distance, do primene svih zdravestveno-sanitarnih mera”, saopštilo je to udruženje povodom najave Kriznog štaba o mogućem skraćenju radnog vremena.

  Navodi se da je najveći problem nepoštovanje mera u privatnom smeštaju, jer restorani rade do 20 časova, a za hotelske goste do 21 pa se gosti okupljaju na noćnim žurkama u privatnom smeštaju.

  Hotelska i restoraterska industrija čine velike napore da održe higijenu i pridržavaju se zdravstveno-sanitarnih mera, navodi se u saopštenju HORES.

  Ističu da se zalaže za najveću moguću kontrolu svih objekata u ugostiteljstvu, posebno za kontrolu privatnog smeštaja, i doslednu primenu Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

  To udruženje je pozvalo inspekcijske službe, posebno turističku, sanitarnu i komunalnu inspekciju da, u punom kapacitetu, vrše nadzor.

  Apeluje na Vladu da pooštri kaznenu politiku za sve prekšioce koji ne poštuju taj zakon, kao i da poveća broj službenika i inspektora inspekcijskih službi.

  “Shvatajući važnost da je za svakoga gosta čist i siguran objekat najvažniji, HORES je, počev od 1. septembra 2020. godine do sada, sertifikovao 132 hotelska objekta i 204 restorana, u okviru projekta ‘Čisto i sigurno'”, naveo je HORES.

  Dodaje se da je u procesu je sertifikacija još 30 hotela i 50 restorana.

  To udruženje je pozvalo Vladu Srbije da podrži ugostiteljsku delatnost, i da donese odluku da zaposleni u toj delatnosti budu tretirani prioritetno prilikom vakcinacije, čime bi se zaštitili zaposleni i gosti.  HORES je uputio molbu Vladi Srbije i kriznom štabu da, za strane državljane koji borave u Srbiji duže od tri dana, cena PCR testa umesto 18.000 dinara, kao za ostale strance, bude kao i za državljane Srbije 9.000 dinara, uz dokaz da je stranac koristio usluge hotela, uz odgovarajuću potvrdu o boravku u hotelu.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE