HORES upozorava: ISTORIJSKI NISKA rezervacija hotela za proleće

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  HORES upozorava: ISTORIJSKI NISKA rezervacija hotela za proleće

  Udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede Srbije (HORES) saopštilo je danas da je prosečni nivo rezervacija za predstojeću prolećnu sezonu u hotelima i pansionima istorijski nizak od 6,9 odsto i da je tom sektoru neophodna pomoć države.

  Trenutne rezervacije hotela i pansiona za drugu polovinu marta, april i maj su od pet do deset odsto kapaciteta, navodi se u saopštenju.
  Direktor HORES-a Georgi Genov rekao je da nikada u ovo doba godine nije bio tako nizak nivo rezervacije.

  “Očekujemo da će i ove godine domaći turisti, svoje godišnje odmore, pre svega, koristiti u našim hotelima i koristiti usluge naših restorana”, rekao je Genov.

  Istakao je da je dosadašnja vladina podrška “dobrodošla, neophodna i ohrabrujuća i pružila je doprinos opstanku hotelske industrije, ali da zbog povremenog  ‘zaključavanja’ mora biti nastavljena”.

  Dodao je da je podrška države za ugostiteljski sektor potrebna dok se turistička industrija ne oporavi.

  On je rekao da HORES poziva lokalne samouprave, javna preduzeća i Fond za razvoj da imaju razumevanja i pruže podršku i svako u svom domenu, da doprinese da se prevazidje situacija prozrokovana virusom korona.

  Genov je rekao da HORES traži od Vlade da interveniše kod banaka, kako bi osigurala da one tom sektoru pruže odgovarajuću podršku.
  Od države se očekuje i da smanji porez na dodatu vrednost na hranu sa 20 na deset odsto kao što je to uradila većina zemalja EU, dodaje se u saopštenju.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE