Hrvatska: Bankari čekaju u redu za državne subvencije

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Hrvatska: Bankari čekaju u redu za državne subvencije

  Svih 35 miliona kuna državnih subvencija za kupovinu stana ili kuće moglo bi da plane već danas.

  Subvencije će se odobravati prema redosledu primljenih zahteva, pa će i bankari, valjda prvi put u istoriji Hrvatske, stati u red da bi njihovi klijenti upali u igru.

  Pred Agencijom za promet nekretninama se ipak ne očekuju gužve jer, kad uzmu svoj broj, bankarski će službenici prema tim brojevima ulaziti u zgradu i predavati prikupljene papire. Subvencionisane kredite odobravaće deset banaka, uz kamatu od 3,04 do 3,75 odsto.

  Nezvanično se čuje da bi Zagrebačka banka danas mogla predati više od 400 pripremljenih zahteva, ostale veće banke po 200, a užurbano se radi i na novim zahtevima ako slučajno ostane slobodnog mesta i za utorak.

  Bankari kažu da je interes za kredite veliki, što se na kraju videlo i po naglom povećanju tražene cene nekretnina. Jedna od kandidatkinja za subvencije kaže da su prodavci ovo leto za svoje stanove tražili i do 200 evra više po kvadratu nego što su tražili početkom godine.

  U jednoj banci su klijentima kazali da će, ne upadnu li u kvotu za subvencije, svima čiji su zahtevi obrađeni odobriti povlašćene kreditne uslove, odnosno sniženu kamatnu stopu, besplatnu procenu nekretnina i oslobađanje od plaćanja naknade za obradu kredita.

  Izvor: Večernji list

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE