I AstraZeneka ima ANTIKOVID LEK - traže HITNU UPOTREBU

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  I AstraZeneka ima ANTIKOVID LEK – traže HITNU UPOTREBU

  Eksperimentalni lek kompanije AstraZeneka, koktel antitela protiv korona virusa, uspešno sprečava teške forme infekcije i smrtni ishod kod hospitalizovanih pacijenata, pokazali su rezultati istraživanja, saošteno je iz kompanije.

  Lek nazvan AZD7442, smanjuje rizik od razvijanja teških formi infekcije i smrtnog ishoda kod 50 odsto pacijenata sa simptomima kovida19 na sedam dana ili kraće.

  Ovaj lek biće primenjen u formi injekcije i prvi je ovakve vrste koji se može koristiti i kao preventivni lek protiv korone, ali i direktno kao lek u slučaju bolesti..

  “Rana intervencija antitelima može značajno da umanji progresiju teških formi bolesti, uz kontinuiranu zaštitu dužu od šest meseci”, potvrdio je Mene Pangalos, izvršni potpredsednik za biofarmaceutiku, istraživanja i razvoj u kompaniji AstraZeneka i dodao da će kompanija pružiti na uvid nadležnim instuitucijama sve podatke.

  Kompanija je, kao pišu mediji, prošle nedelje zatražila hitnu upotrebu ovog leka kao preventivnu terapiju.

  AstraZeneka takođe razvija koktel lekova za terapiju obolelih koji nemaju dovoljno jak imunološki odgovor, a vakcinisani su protiv korona virusa.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE