I Porše ide u SVEMIR: Mask i Bezos dobili OZBILJNU konkurenciju

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  I Porše ide u SVEMIR: Mask i Bezos dobili OZBILJNU konkurenciju

  Trka za osvajanje svemira pretvorila se u konkurentno tržište moćnih kompanija. Posle uspeha Ilona Maska, Džefa Bezosa i Ričarda Brensona, u trku se uključio i “Porše”, investirajući u nemački startap “Isar Aerospace”.

  “Porše” ulaganjem u “Isar Aerospace”, želi da ima pristup svemirskim tehnologijama, a postoji i mogućnost da se neke od njih nađu u automobilskoj industriji.

  “Porše” se pridružio investitorima “HV Capitalu” i “Lombard Odieru” i uložio 75 miliona evra, čime je ukupna investicija porasla na 165 miliona dolara. Startup “Isar Aersopace” je još uvek relativno nepoznat, ali su njegove ambicije ekstremno visoke s obzirom na to da je cilj takmičiti se s kompanijama “Blu oridžin“, Džefa Bezosa, kao i “Spejs iksom“ Ilona Maska.

  Dok “Blu oridžin“ i “Spejs iks“ već napreduju sa svemirskim misijama sa posadom, “Isar Aerospace” veruje da može da se takmiči na konkurentnom tržištu lansiranja malih satelita u Zemljinu orbitu.

  “Finansiranje će omogućiti kompaniji ‘Isar Aerospace’ da i dalje ulaže u lansiranje, testiranje i proizvodnju infrastrukture za automatizovanu proizvodnju i komercijalne operacije raketa“, navodi se u saopštenju te kompanije.

  Kompanija “Isar Aerospace” je ranije ove godine počela sa izradom rakete “Spektrum“, a u procesu proizvodnje koristi tri-de štampu i automatizaciju kako bi smanjili troškove proizvodnje. Ova raketa će moći da ponese 1.000 kilograma tereta, a u drugoj fazi bi dostavljala teret do konačne orbitalne putanje.

  Prvi probni let je najavljen za narednu godinu.

  Izvor: RTS

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE