Imaju NAJSTROŽI karantin, ali to NE VAŽI za farmere

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Imaju NAJSTROŽI karantin, ali to NE VAŽI za farmere

  Dan pošto je produžila potpuni karantin, Indija je relaksirala mere zabrane za farmere, bankare i javne poslove, ali transportni i većina drugih biznisa ostaju “zatvoreni”.

  Očekuje se da ove mere, koje stupaju na snagu 20. aprila, olakšaju lanac snabdevanja i ublaže negativan uticaj na privredu.

  Karantin, koji je uveden 25. marta na teritoriji cele zemlje u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, prema novoj odluci, produžen je do 3. maja.

  U Indiji je virusom COVID-19 zaraženo 11.555 ljudi, od kojih je do sada preminulo 396 obolelih. Iako je prvi slučaj koronavirusa zabeležen još krajem januara, zaraza je počela da se ozbiljnije širi tek početkom marta.

  Indija je među prvim zemljama koje su uvele stroge restrikcije putovanja, uključujući i zabranu izdavanja viza, a na kraju i ukidanje svih međunarodnih letova.

  Osim osnovnih službi, koje se odnose na namirnice i farmaciju, ostaju zatvorene.

  Međutim, Vlada je najavila da će dozvoliti poljoprivredi da ostane potpuno “otvorena”, a to pored rada na njivama i farmama, podrazumeva i rad trgovina koje prodaju poljoprivredne proizvode, poput đubriva i poljoprivrednih mašina.

  Važni javni poslovi će, takođe, biti oslobođeni zabrane, ali pod strogim instrukcijama koje se odnose na mere distanciranja i slično.

  I banke će ponovo proraditi, u okviru plana Vlade da se redovno uplaćuju socijalna davanja i penzije.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pexels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE