"Imamo izbor - ili 80% vakcinisanih ili korona traje godinama"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Imamo izbor – ili 80% vakcinisanih ili korona traje godinama”

  Ovaj novi talas korone će biti užasavajući, upozorava profesor Medicinskog fakultete u penziji Slobodan Marinković.

  Problem je, kako tvrdi, ogroman broj nevakcinisanih osoba.

  „Imamo vakcinisanih tek nešto preko 50 posto populacije, a treba nam minimum 80 posto vakcinisanih, to je apsolutni minimum. Bez 80 odsto vakcinisanih, sa ovim delta sojem koji sada vlada, epidemija će trajati godinama“, ističe nekadašnji profesor anatomije, koji se I dalje bavi naučnim radom.

  Brine ga I početak školske godine I to kako je nastava organizovana.

  “Jednu od mogućih kobnih posledica ovakvog ponašanja izazvaće sumanuta odluka, i to u drastično pogoršanoj epidemiološkoj situaciji, koju je saopštio ministar prosvete Ružić, da učenici moraju da krenu u školu, i to bez obaveze nošenja maske u odeljenju za vreme nastave, iako su deca i adolescenti trenutno najugroženiji deo populacije. Zbog takve iracionalne i nehumane odluke ugroženi su životi i zdravlje desetina hiljada dece u Srbiji koja su, najpre, najveći prenosioci delta soja kovida u ovom periodu, a istovremeno praktično nisu vakcinisana”, navodi on.

  Pita se da li je kvalitet nastave u ovakvoj situaciji važniji od dečjih života.

  Ima i važnu poruku i apel za kolege.

  „Iskreno se nadam da će moje kolege u čitavoj Srbiji pokrenuti akciju protiv ovakve morbidne politizacije epidemijske situacije, kao i političkih odluka koje su veoma opasne po zdravlje i život čitave nacije”, poručuje profesor Marinković.

  Dodaje i da su za epidemiološku katastrofu, koja je, kako navodi, tek počela, isto toliko odgovorni i oni koji odbijaju vakcinaciju, a bez koje nema smirivanja epidemije.

  I zbog njih će, kako dodaje, mnogi nedužni ljudi umreti ili postati doživotni invalidi, uključujući i članove njihovih porodica.

  Izvor: Nova.rs

  Foto: Printscreen

  What's your reaction?

  Komentari

  • Ivica

   i Izrael je imao izbor! Pojasni im zašto nisu uspeli. Strašno ko sve nagađa o virusu kao da je ovo prva bolest u istoriji čovečanstva.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE