Ističe rok za dostavljanje ponuda za kupovinu Galenike

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ističe rok za dostavljanje ponuda za kupovinu Galenike

  Rok za dostavljanje prijava za učešće u postupku privatizacije beogradske farmaceutske kompanije Galenika ističe u ponedeljak, 2. oktobra, a otvaranje ponuda je 4. oktobra.

  Ministarstvo privrede Srbije raspisalo je 1. septembra tender za prodaju 93,7 odsto kapitala Galenike na javnom nadmetanju, a početna cena od jedan evro uz obaveza kupca da poveća osnovni kapital fabrike uplatom 25 miliona evra što će se koristiti za finansiranje obaveza prema finansijskim poveriocima.

  Uslov za učešće u privatizaciji Galenike je da zainteresovani investitor poslje u oblasti farmaceutske industrije i da su njegovi godišnji prihodi veći od 300 miliona evra u poslednjoj poslovnoj godini.

  Procenjena vrednost kapitala koja se nudi na prodaju je negativna i iznosi 152 miliona evra.

  Banke kojima Galenika duguje više od 71 milion evra su saglasne da im budući vlasnik fabrike isplati 25 miliona evra, čime bi dug bio otkupljen uz diskont.

  Za dobrovoljni odlazak iz Galenike koja ima 1.400 zaposlenih prijavilo se 250 radnika.

  Pokušaj privatizacije Galenike je propao početkom ove godine, pošto sa potencijalnim strateškim partnerom, rusko-britanskim konzorcijumom Frontier-Petrovaks, nije postignut dogovor o preuzimanju dugovanja koje ta farmaceutska kompanija ima prema komercijalnim bankama.

  Kako pišu mediji, među zainteresovanima za Galeniku su Frontijer farma i Velike Britanije, bugarska Sopharma, švajcarski Amikus, Hemofarm iz Srbije i EMS iz Brazila.

  Izvor: Beta

  Foto: Galenika

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE