Italijanski mediji: Dođite u Srbiju, upoznajte je i - VAKCINIŠITE SE

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Italijanski mediji: Dođite u Srbiju, upoznajte je i – VAKCINIŠITE SE

  Mediji u Italiji su objavili vest o tome kako je, za razliku od te zemlje gde se vakcinacija obavlja u “ritmu puža” i gde je nemoguće odabrati vakcinu, Srbija omogućila i stranim državljanima bez stalnog boravka u zemlji da se vakcinišu i nakon toga vrate u svoju zemlju.

  Dnevni list Korijere dela Sera je, sa naslovom “Imunizacija od Beograda do Srbije i nazad, Beograd dozvoljava svima da se vakcinišu”, objavio tekst u kome je izneo iskustvo menadžera Simonea Avogardija koji je u martu bio u Srbiji, vakcinisao se i vratio u Italiju.

  List ističe da je u Beogradu i u ostalim delovima Srbije, ne samo moguće vakcinisati se, već i odabrati vakcinu upravo kako je to učinio menadžer Avogardi.

  On je odabrao vakcinu Fajzer i već se i revakcinisao. U intervjuu je izjavio da sada poseduje sertifikat na tri jezika sa kju-ar kodom koji, kada se otvori mobilni telefon, važi kao pasoš koji mu garantuje mogućnost putovanja.

  Simone je obavestio zdravstvene službe u Milanu da nema potrebe da ga pozovu za vakcinaciju (došao bi na red eventualno u junu ili kasnije) i izjavio da napokon može da se vrati putovanjima s obzirom na to da ima vlastitu firmu zbog koje je često putovao po svetu.

  Italijanski mediji to nazivaju nekom vrstom novog zdravstvenog turizma: “Dođite u Srbiju, upoznajte je, i posetite, a pritom se i vakcinišite kojom god vakcinom želite”.

  Naglašavaju da su u Srbiji prisutne Fajzerova i Astra-Zenekina vakcina, zatim Moderna, kao i “Sputnjik V”, te kineska vakcina “Sinofarm”.

  Srbija dobija velike poene i pokazuje drugačiju sliku

  Mediji kažu da Srbija na taj, način dobija velike poene i pokazuje svetu jednu drugačiju sliku zemlje u kojoj je, u odnosu na Italiju u kojoj vlada potpuni haos što se vakcinacije tiče te još uvek nisu imunizovani ni oni koji imaju više od 80 godina i gde građanima daju vakcine “kap po kap”, moguće vakcinisati ne samo vlastite građane već i sve strance koji to žele.

  Dovoljno je otići na sajt italijanske ambasade, gde je sve objašnjeno i gde postoji link na srpskom jeziku, gde je moguće prijaviti se za vakcinaciju i izabrati vakcinu ili čak više njih.

  Sa rezervisanim terminom u džepu, svaki građanin Italije, ali i drugih zemalja, može da se uputi ka Srbiji, poseti Beograd ili ostale delove zemlje, vakciniše se i vrati kući.

  Nije baš komotno odlaziti dva puta radi revakcinacije, kažu mediji, ali smatraju da je vredno truda.

  Mediji takođe naglašavaju da je Srbija druga zemlja posle Izraela koja je na neverovatno brz način sprovela vakcinaciju među starijom populacijom, najosetljivijim kategorijama i da isto tako želi da ohrabri preduzetnike, ljude iz velikih kompanija da vakcinacijom pomognu da se zemlja što pre oporavi i u ekonomskom smislu.

  Vakcinacija komšija, migranata…

  Objavljuju i fotografije velikog broja ljudi među kojima ima puno stranaca koji čekaju u redovima u Beogradu da bi se vakcinisali.

  Moguće je pročitati, osim naslova tipa “Turizam vakcina” i “Srbija, zemlja koja ima više vakcina nego stanovnika”.

  Post piše kako Srbija već duže vreme vakciniše i pomaže zemljama iz regiona koje nisu ni blizu ovoj zemlji po vakcinaciji i čiji stanovnici masovno odlaze u Srbiju ne bi li se vakcinisali.

  Vakcine su besplatne, kažu mediji, Srbija nije daleko od Italije, a kako piše dnevni list Đornale, od rezervacije na portalu do same vakcinacije ne prođe ni 48 sati.

  Brzo, efikasno i korisno. Srbija je, pišu mediji, i prva zemlja koja je omogućila da se vakcinišu i imigranti potpuno besplatno.

  Dok u Norveškoj, Turskoj i Austriji turističke agencije organizuju odlazak u Rusiju radi vakcinacije, u Srbiji je to organizovala direktno vlada. Danas je Srbija prva evropska zemlja sa najvećim brojem vakcinisanih u odnosu na broj stanovnika.

  Za samo tri meseca Srbija je uspela da vakciniše 15,6 odsto stanovnika. To je mnogo više i od Velike Britanije koja je vakcinisala 7,7 odsto, a o Italiji i “da ne govorimo”, kažu italijanski mediji.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Poruka mladim Česima: Ako želite Astrazeneku ili Sinofarm, vakcinisaće vas u Beogradu

  Izvor: RTS

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE