Iz EPS već odletelo desetak direktora

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Iz EPS već odletelo desetak direktora

  Zbog zloupotreba u Elektroprivredi Srbije smenjeno je desetak rukovodilaca, potvrdio je predsednik Nadzornog odbora EPS Branko Kovačević, dodajući da će se tek posle kontrole znati kolika je šteta načinjena tom javnom preduzeću.

  “Po nalogu vršioca dužnosti generalnog direktora EPS Milorada Grčića urađena je interna kontrola poslovanja i utvrđene su zloupotrebe jednog broja rukovodilaca koji su odmah smenjeni.

  Zbog njihovog lošeg rada i povećanja cene struje za velike kupce izgubljeno je nekoliko tendera i EPS je naneta velika šteta”, rekao je Kovačević novinarima u Privrednoj komori Srbije.

  On je istakao da se još rade kontrole poslovanja EPS posle kojih će se znati kolika je šteta u tom javnom preduzeću zbog zloupotreba bivšeg rukovodstva.

  Na pitanje novinara da li se sumnja i u zloupotrebe sadašnjeg rukovodstva EPS, Kovačević je rekao da za to nema osnova i da je Grčić pokrenuo istragu zbog gubitka velikog broja potrošača.

  Prema pisanju medija, EPS je izgubio oko 300 velikih potrošača jer je bivše rukovodstvo EPS Snabdevanja koje je u međuvremenu ugašeno uvećalo cenu struje za velike kupce.

  Premijer Srbije Aleksandar Vučić je rekao da očekuje da danas na njegovom stolu bude izveštaj o poslovanju EPS i nalazima kontrole.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE