IZJAVA DANA: Čime nas KORONA najviše zbunjuje i izluđuje?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  IZJAVA DANA: Čime nas KORONA najviše zbunjuje i izluđuje?

  Pisac Miljenko Jergović, u razgovoru za Danas, govori o tome po šta je koronavirus najviše smrtonosan

  Mi nemamo prvenstveni problem sa zdravstvenom krizom, nego s krizom zajednice, krizom mišljenja, emocionalnom krizom. Iz svega toga proizašla je zdravstvena kriza, jer se u međuvremenu pojavio neki prilično agresivan, virulentan virus, koji, što god o njemu govorili diktatori, policajci i epidemiolozi, uglavnom nije opasan po prethodno zdrave pojedince, ali je smrtonosan po zapuštena javna zdravstva i po nesolidne demokratske poretke.

   

  Naša emocionalna kriza, koja je do ovoga dovela, kombinacija je gotovo infantilne preosetljivosti i nesposobnosti podnošenja najmanje fizičke i duševne boli, i totalne neosetljivosti za tuđe boli i stradanja. To je ono čime nas kovid 19 najviše izluđuje i izbezumljuje.

   

  A što se tiče krize mišljenja, da nije nje, znali bismo što je smisao patnje i što je cilj našeg suprotstavljanja, bilo kovidu 19, bilo ukidanju demokratskih i građanskih prava i sloboda.

   

  Kovid 19 ostvarenje je svih nacionalističkih fantazija naših vladara i njihovih podržavatelja. Sad imamo neprijatelja, imamo rat koji protiv njega vodimo, imamo junake i junakinje u tom ratu…

  Izvor: Danas

  Foto: YouTube

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE