Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

IZJAVA DANA: Nekom je svejedno da li će oboleti od korone ili umreti od gladi

Glumac Miloš Timotijević kaže da trenutna situacija sa koronavirusom glumački poziv doveo u glumce u veoma tešku situaciju, kako finansijsku, tako i “zdravstveno” rizičnu

Ne kažem da smo ugroženi kao rudari, ali postoji rizik, pazimo se i čuvamo, to je jedino što možemo, ali to ništa ne garantuje. Nekome je svejedno da li će oboleti od korone ili umreti od gladi, tu je sad velika klackalica i moramo naći balans i bilo bi dobro da se porazmisli gde se pare ulažu i veliki deo finansija bi mogao da se preusmeri u te ljude. Umetnost i nauka je to što ostaje i što kreira identitet naroda, ono što ga predstavlja u svetu i što ostaje u narodu.

Ovde svi misle da živimo Holivud. Naše tržište je malo, honorari se graniče s prosečnom platom u najboljem slučaju. To uopšte nije sjajna situacija. Gomila planova za snimanje se već izjalovila, ovo je nesiguran posao, a sad sa koronom je još nesigurniji jer je uključen taj faktor rizika da možemo i da se zarazimo.

Izvor: Blic

Foto: screenshot

What's your reaction?

Komentari

  • Poreski obveznik

    Da li je mislio na visinu dnevnog Honorara koji su kao cela mesečna prosečna primanja prosečnog građanina Srbije? Svakako nisu ni umetnici ni sportisti najvažniji u društvu. Mislim da je pametnije ulagati novac građana Srbije u nauku,, zdravstvo i obrazovanje i da se pomogne zaista siromašnim građanima. Naravno da treba ulagati i u kulturu i u umetnike, ali samo u one koji uredno prijavljuju sva primanja i honorare i uredno plaćaju odgovarajuće poreze i doprinose. Za ove ostale koji su navikli da tezgare a prihode ne prijavljuju i ne vraćaju društvu ništa kroz poreze i doprinose, isto to društvo ne treba da im pomaže kada tazgi privremeno nema iz bilo kog razloga.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE