Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

IZJAVA DANA: Šteta je ogromna

Srpski genetičar Miodrag Stojković, koji trenutno radi na čuvenom Univerzitetu Harvard, a dobio je i poziv da bude deo grupe koja će kandidovati naučnike za Nobelovu nagradu, objašnjava zašto je njegov odlazak iz Srbije bio neminovan

Želite da radite, ali ste sputani, skrajnuti…onemogućeni da se bavite nečim što vam je želja, životni cilj. Kod nas je nebriga o čoveku došla dotle da nas svaki ljudski gest više nego iznenadi. Nažalost, najviše me je iznenadila i razočarala činjenica da vas ocenjuju prvenstveno po političkom opredeljenju, a onda badava rad, rezultati i želja za novim znanjem.

 

Muka mi je što je većina naših naučnika ili napustila ovaj svet ili zemlju. Oni koji su ostali ne nailaze na mnogo razumevanja ili pomoć – šansu da se kvalitetno bave svojim poslom. To je ogromna šteta za zemlju, imajući u vidu koliko naših mladih ljudi redovno osvaja medalje na različitim takmičenjima, a koliko mladih naučnika svoju budućnost ipak vidi negde drugde.

Izvor: Politika

Foto: screenshot

What's your reaction?

Komentari

 • Milorad

  Ništa novo, bolje smo primljeni ovde u inostranstvu nego u sopstvenoj zemlji. Ne trebaju nam pametni već poslušni. Sramota da smo svi, koji mislimo svojom glavom, naterani da odemo. Nadam se nekoj promeni i da ipak prenesemo znanje mladima u Srbiji i da država uloži i u naše firme koje bi se bavile savremenim tehnologijama, a ne da se vraćamo na manufakturni rad u robovlasničkom sistemu ...

 • DrOpShot

  Па они у Лесковцу имају "фараона", шта ћете им ви научници.

 • Dr. Predrag Cvetanović

  Poštovani, Ni jedan ozbiljni naučnik ne bi došao u zabit gde nema ni pristojnog javnog klozeta a kamoli laboratorije da stvara velika otkrića..Dakle,Vi ste u startu pristali da budete politička ikebana.Vaš naučni um nijee na vreme otkrio da u ovoj zemlji slava postoji samo za jednog..Sada,posle naučnog otkrića,ne krivi te druge,Vaše godine su pojeli skakavci, idite tamo gde Vaša vrednost može da dođe do izražaja.Srećno!

  • Небојша Тодоривић

   Др Предраг, потпуно погрешно! Тешко ми је да Вам објашњавам овде, много пристора би ми требало. Др Небојша Тодоровић.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE