IZJAVA GODINE – Predlog br. 16: Zoran Kesić

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  IZJAVA GODINE – Predlog br. 16: Zoran Kesić

  Zoran Kesić, autor emisije „24 minuta“, u novembru se osvrnuo na govor lidera SNS Aleksandra Vučića gde je ovaj rekao da je srpski san „stanovi za mlade bračne parove, programi za mlade ljude, da mladi ostanu ovde i dobiju ranije automobile, da mogu ranije da odu od svojih roditelja, da mogu ranije da zasnuju porodicu, čime će se obezbediti više dece i rešavati demografski problemi“. Evo šta je uzvratio Kesić: 

  „Tako je! Srpski san su veće plate, stanovi za mlade, više dece, ali zašto ovde stati sa srpskim snovima. Zašto se probuditi? Sanjajmo i dalje srpske sne. Srpski san su i institucije koje funkcionišu, sistem koji ne zavisi od jednog čoveka, uređene bolnice i škole i dovoljno vrtića za koje ti ne treba veza, zdravstvo za koje ti ne treba veza, zaposlenje za koje ti ne treba stranka. Srpski san su mediji koji smeju da kritikuju svakoga, policija koja izađe kada je građani pozovu, tužilaštvo koje reaguje na afere, pravosuđe koje sudi pravično. Srpski san je zemlja u kojoj nema nedodirljivih, zemlja u kojoj se zbog korupcije i nameštanja unosnih poslića firmi tvog tatice dobije šut u dupe. Šut iz Vlade i u dupe. Srpski san je država u kojoj fantomi ne mogu da ti sruše čitavu ulicu u sred noći, i u kojoj se plagijatori smenjuju i kažnjavaju, a fakultetski profesori ne ponašaju kao žrtve Stokholmskog sindroma. Srpski san je reka umesto cevi, kanalizacija umesto preskupe odvratne i kič jelke, srpski san je metro umesto gondole. Možda sve ovo izgleda samo kao san, možda deluje da ovo nikada neće postati java, ali, ljudi, jedan mladi radikal još pre 30 godina sanjao je da postane predsednik, i evo , snovi se ostvaruju. Zato sanjajmo!…Ili možda ipak ne treba više da sanjamo, dosta smo spavali, možda je jedini način da stvarno ostvarimo srpski san da se probudimo i prekinemo ovaj srpski košmar.“

  GLASANJE: Najbolju izjavu godine biramo uz pomoć naših čitalaca, tj naših pratilaca na Fejsbuku i Instagramu (broj lajkova, komentara i share-ova).

  Izvor: O2

  Foto: Youtube/24 minuta

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE