IZJAVE DANA: Kako je vladika "UJEDINIO" neke iz vlasti sa nekima iz opozicije

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  IZJAVE DANA: Kako je vladika “UJEDINIO” neke iz vlasti sa nekima iz opozicije

  Episkop diseldorfsko-nemački Grigorije nedavno je rekao da “ima plan da okupi što više mladih ljudi koji su spremni da se žrtvuju za Srbiju kako bi napravili sistem u kome ništa neće zavisiti od jednog čoveka. “Ako nešto mogu da učinim za moj narod i ako to narod očekuje, ja želim da skupim 30, ako je moguće i 300 ljudi, između 30 i 60 godina, koji su spremni da se žrtvuju za Srbiju”, rekao je vladika, a potom su se izređali negativni komentari, iz vladajuće partije, ali i iz redova opozicije

  Miloš Vučević, potpredsednik SNS

  Gotovo sigurno to nije ni poslednja politička izjava vladike Grigorija. I svaka nova izjava je još jasnije ukazivala na političke ambicije i ciljeve. Korektno bi bilo da ne koristi poziciju visokog crkvenog velikodostojnika za promociju političkih ciljeva.

  Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade

  Srbija je sekularna država, u kojoj su crkva i država jasno odvojene. Građani koji su vernici u crkvi traže duhovnu podršku i vođstvo, a za političko organizovanje i kandidovanje postoje jasne procedure, koje su jednake za sve.

  Aleksandar Olenik, advokat za ljudska prava

  Ovim se potvrđuje da nam “bojkotaška – pravoverna opozicija” sa SPC na čelu sprema crnogorski scenario po kojem će nam SPC, sada Grigorije, postaviti vladu. Pa, bravo, kreteni. Sadašnja vlast jeste najgora, ali je i takva bolja nego vlada SPC.

  Foto: Medija centar

  Nenad čanak, LSV

  Ovo je nedvosmislena poruka da treba i u Srbiji da se krene u operaciju preuzimanja vlasti od strane SPC. Potpuno je jasno da je ovaj Grigorijev govor na toj liniji i priča o novim ljudima koji će doći je priča o crkvenom kadriranju u politici, po crnogorskom mučnom modelu kome svedočimo. To je praktično najava pravljenja pravoslavne džamahirije od Srbije. Ukoliko Grigorije bude izabran za patrijarha, to će dodatno otežati ulogu demokratskim snagama u Srbiji.

   

  Izvor: Kurir

  Foto: screenshot, Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE