IZNENADNA smrt prvog čoveka bankarske kompanije ROTŠILD

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  IZNENADNA smrt prvog čoveka bankarske kompanije ROTŠILD

  Baron Bendžamin de Rotšild, koji je bio na čelu porodične kompanije poznate širom sveta, preminuo je u 57. godini od posledica srčanog udara.

  Arijana de Rotšild i njene kćeri sa dubokom tugom objavljuju smrt supruga i oca Benžamina de Rotšilda, nakon srčanog udara u porodičnoj kući u Pregniu u Švajcarskoj, 15. januara 2021.”, navodi se u saopštenju porodice bogatog naslednika.

  Dvorac Pregni, koji se ponekad naziva zamak Rotšild, u kojem je bankar proveo svoje poslednje sate, nalazi se u blizini Ženevskog jezera. Imanje pripada porodici od sredine 19. veka.

  Rođen 30. jula 1963. godine, Benžamin de Rotšild bio je sin Edmonda i Nadine de Rotšild.

  Od 1997. godine bio je na čelu kompanije koju je 1953. godine osnovao njegov otac, kao i predsednik odbora direktora kompanije Edmond de Rothschild Holding S.A, specijalizovane za privatno bankarstvo i upravljanje imovinom.

  U izjavi na veb-stranici Kompanije, navodi se da je Bendžamin poslovanje “razvijao na izuzetan način tokom svih ovih godina i da je bio aktivni dobrotvor”.

  Bio je stručnjak za finansije i inovacije, a smatran je osobom koja je uvek nastojala da maksimalno iskoristi svoje sposobnosti i resurse.

  Kompanija Edmond de Rothschild Group se bavi bankarstvom, a upravlja imovinom i kapitalom međunarodnih klijenata i organizacija. Ima 32 kancelarije širom sveta za koje se pretpostavlja da upravljaju imovinom vrednom 160 milijardi evra. Kompanija zapošljava 2.600 radnika, prenosi Jerusalem Post.

  Sa ličnom imovinom vrednom 4,3 milijarde evra, Rotšild se smatra 22. najbogatijim čovekom u Francuskoj.

  Izvor: Agencije

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE