Jan-Vilem Dokhejr, Delez Srbija: "U Beogradu me posebno opušta šetnja pored reke"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Jan-Vilem Dokhejr, Delez Srbija: “U Beogradu me posebno opušta šetnja pored reke”

    Nadam se da me u narednom periodu očekuje još mnogo zabavnih trenutaka koje ću provesti sa lokalnim timovima u Srbiji. Očigledno je da vašu kulturu odlikuje puno humora i da ljudi vole da se okupljaju i druže. Očekujem da ću u postkovid periodu u tome zaista tek uživati, priča za BIZLife magazin Jan-Vilem Dokhejr, generalni direktor, Delez Srbija.

    • Poziciju u kompaniji Delez preuzeli ste pre nešto više od šest meseci, što je dovoljno da se upoznate sa ljudima i gradom u koji ste došli. Da li se dogodila „ljubav na prvi pogled”? Kakvi su vaši utisci o lokalnim timovima sa kojima sarađujete?

    Iako sam u Srbiju došao tokom izazovne godine pandemije koronavirusa, to je bilo u julu, kada sam mogao najbolje da osetim energiju grada tokom vrelih sunčanih dana. Bio sam u prilici i da vidim sjajnu energiju u svom timu, želju da se stvari učine još boljim i da se načine koraci napred. Moje kolege svakodnevno u radu unose veliku energiju i strast. Mi smo veoma veliki i složen sistem, ali sistem koji čine izuzetno pametni i energični ljudi i sjajno je biti deo naše priče. Povrh svega, moj tim me je jako brzo prihvatio i učinio da se osetim dobrodošlim. Nadam se da delimo iste utiske.

    • Preselili ste se u Beograd u vreme pandemije, kada je većina mesta zatvorena i Beograd nema priliku da vam se predstavi na način po kome je poznat širom sveta. Ipak, da li imate svoje omiljeno mesto u Beogradu?

    Najviše uživam u razgledanju Beograda kada sam okružen ljudima koji šetaju i koji su opušteni. Volim da upoznajem i ulice u unutrašnjosti grada, a šetanje pored reke me posebno opušta.

    Upoznao sam toliko različitih mesta, ali siguran sam da ih ima još puno koje ću tek posetiti.

    • Kako vam se čini poslovna kultura naših ljudi? Da li zaposleni u Srbiji imaju neke poslovne manire koji su vama neobični?

    Ne, zaista ništa neobično. Mi smo velika kompanija u kojoj rade najbolji ljudi na tržištu, izuzetno obrazovani i sjajni profesionalci. Ukoliko bi nešto trebalo da izdvojim, to je kultura dugih sastanaka. Uvek se trudim da imam efektnu komunikaciju, da ona bude kratka i jasna, a sastanci efikasni i što kraći. Sa druge strane, kada vidim sa koliko strasti i energije naši ljudi prezentuju i debatuju braneći svoje teme, ne želim da ih u tome prekidam, ali zaista verujem da bi trebalo manje vremena da ulažemo u sastanke.

    • Šta se promenilo u kompaniji otkad ste vi došli na njeno čelo? Po čemu biste voleli da vas pamte vaše kolege u kompaniji Delez Srbija?

    Nadam se da će me kolege pamtiti prvenstveno kao jednu normalnu osobu koja je deo tima. Pružio sam pomoć u realizaciji naših zajedničkih mudrih planova, a poštujući jednako svaku osobu u sistemu od 13.000 ljudi, zajedno sa njima, stvorili smo efikasan sistem, kakva je kompanija Delez Srbija. Takođe, moguće je da će me pamtiti i po nekim „bojama” koje često koristim u komunikaciji unutar kompanije, a koje imaju posebno značenje i koje nam donose neke sjajne stvari tokom vremena. Siguran sam da moj tim, dok čita ove redove, tačno zna na šta mislim.

    • Da li ste već naučili neke reči ili izraze na srpskom?

    „Da.” Iako bih voleo da baš ovom rečju završim intervju i odgovor na pitanje, priznajem da je potrebno da se malo više posvetim ovoj temi. Kako sam deo karijere proveo u Rusiji, govorim taj jezik, tako da je čitanje teksta i znakova nešto što primenjujem i ovde, ali aktivni govor je san na kome treba još da radim.

    Ljudi u Srbiji se prema meni ponašaju zaista jako lepo i zato je reč koju najčešće koristim  „hvala”.

    Drago mi je što sam ovde, što radim u sjajnoj kompaniji i zaista je vreme da naučim više lokalnih fraza.


    UŽIVAM U VAŠOJ HRANI

    • Kakvi su vaši utisci o srpskoj kuhinji?

    Dok sam obilazio zemlju, imao sam priliku da probam različite lokalne specijalitete i, iako se trudim da u ishrani koristim sve manje mesa, probao sam dosta jela. Veoma uživam u hrani, a njen kvalitet je u Srbiji izuzetno dobar. Nadam se da me u narednom periodu očekuje još mnogo zabavnih trenutaka koje ću provesti sa lokalnim timovima u Srbiji. Očigledno je da vašu kulturu odlikuje puno humora i da ljudi vole da se okupljaju i druže. Očekujem da ću u postkovid periodu u tome zaista tek uživati.


     

    Izvor: BIZlife magazin

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
    Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE