Japanski način: Koraci do ispunjenog i srećnog života

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Japanski način: Koraci do ispunjenog i srećnog života

  Svaki susret, sve što doživimo, jedinstveno je blago koje se nikada više neće ponoviti na isti način. Dakle, ako pustimo da nam isklizne, a da pritom ne uživamo, trenutak će zauvek biti izgubljen.

  Moramo svako jutro da se setimo da svaki trenutak koji provedemo s našom decom i sa najmilijima je beskrajno vredan i zaslužuje našu punu pažnju, piše Mindbodygreen.

  Cela filozofija objašnjenja je u knjizi “The Book of Ichigo Ichie” Héctora García i Francesca Mirallesa.

  Naučićete potpuno da živite u sadašnjosti, prepoznajući vrednost svakog trenutka.

  Donosimo deset pravila koja sažimaju ovu japansku filozofiju:

  Budite lovac na posebne trenutke – kao i kod svake aktivnosti, što više vežbate, rezultati će biti bolji i bogatiji.

  Meditirajte – možete da sednete na jastuk za meditaciju ili samo da posmatrate čudo života. Jednostavna činjenica da se odmičete od svakodnevnog vrtloga žurbe i obaveza otvoriće mnoga vrata.

  Napravite nešto drugačije – ljudska bića mogu da se transformišu i imaju moć da “izmisle” sebe onoliko puta koliko je potrebno. Ako je vaša stvarnost previše zamorna i predvidljiva, imate priliku u svakom trenutku da stvorite nešto drugo.

  Ne odlažite posebne trenutke – svaka se prilika događa samo jednom. Ako ga ne zagrliš, izgubljen je zauvek. Životno pitanje je: sad ili nikad.

  Od susreta napravite zabavu – ne čekajte prave okolnosti – odmor, izlet, rođendan – iskusite izvanredne stvari. S pravim načinom razmišljanja, svaki dan može biti proslava.

  Otvorite vaša čula – vežbajte umeće slušanja, gledanja, mirisa kako biste u svakom trenutku imali bogatstvo ljudske percepcije. To će vam takođe omogućiti da budete pažljiviji prema drugima i povećate nivo empatije i uticaj.

  Učinite nešto što nikad pre niste učinili – kao što je rekao Ajnštajn, ne možete da radite istu stvar uvek iznova i očekivati ​​drugačije rezultate. Drugačiji način postizanja nezaboravnog trenutka je prepuštanje sebi i omogućavanje da u vama procveta nešto novo.

  Zadržavanje u sadašnjosti – putovanja u prošlost i budućnost često su bolna i gotovo uvek beskorisna. Ne možete promeniti ono što se dogodilo. Ne možete znati šta će se  sledeće dogoditi. Ali u sadašnjem trenutku sve je moguće.

  Živite kao da će se “to nešto” dogoditi samo jednom u vašem životu – treba da budemo svesni toga da je svaki susret jedinstven i dešava se jednom u životu.

  Primetite slučajnosti – svesnost slučajnosti pomaže nam da budemo bolji u čitanju znakova koje nam je poslao svemir. Zabeležite te trenutke svakodnevne magije kako biste povećali sposobnost praćenja nevidljivih niti stvarnosti.

  Izvor: BIZLife/Metro.hr/Strani mediji

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE