JEDNOŠALTERSKI SISTEM: Reigstracija firme za 24 sata

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  JEDNOŠALTERSKI SISTEM: Reigstracija firme za 24 sata

  Od uvođenja novog jednošalterskog sistema registracije, za prvih pet meseci dodeljeno je 21.499 poreskih identifikacionih brojeva (PIB), saopštila je Agencija za privredne registre (APR).

  Unapređenjem jednošalterskog sistema registracije u okviru koga su APR i Poreska uprava objedinile procedure, vreme registracije osnivanja firme i izdavanja (PIB) skraćeno je na maksimalnih 24 časa, saopštila je APR.

  Od uvođenja novog sistema registracije, za prvih pet meseci dodeljeno je 21.499 PIB brojeva, najviše tokom juna – 5.319, a za prve dve nedelje avgusta izdato je 1.527 PIB brojeva, navodi APR.

  Umesto odlaska pred šaltere Poreske uprave, dovoljno je da osnivači i preduzetnici ispravno popune Jedinstvenu registracionu prijavu osnivanja pravnih lica i drugih subjekata i registracije u jedinstveni registar poreskih obveznika, odnosno JRPPS obrazac, dostupnu na šalteru APR i na sajtu www.apr.gov.rs.

  Ispravnim popunjavanjem prijave istovremeno se podnosi prijava za upis u registar APR i jedinstveni registar poreskih obveznika. Zahvaljujući elektronskoj razmeni podataka, ukinuta je i obaveza osnivača i preduzetnika da lično dostave prijavu za paušalno oporezivanje, odnosno prijavu za PDV obveznike u lokalnoj organizacionoj jedinici Poreske uprave.

  Prema evidenciji APR, trenutno je manje od dva odsto osnivača i preduzetnika koji nisu iskoristili nove pogodnost jednošalterskog sistema.

  Izvor: agencije

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE