Jeftini STANOVI za bezbednjake već u OGLASIMA za iznajmljivanje

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Jeftini STANOVI za bezbednjake već u OGLASIMA za iznajmljivanje

  U Fejsbuk grupama za izdavanje stanova i na sajtovima za oglašavanje nekretnina u Novom Sadu pojavili su se oglasi za izdavanje stanova u naselju za bezbednjake na Jugovićevu.

  Ove stanove su pripadnici policije, vojske i vatrogasne službe dobili po povlašćenoj ceni od oko 500 evra po kvadratu, a sada ih pojedinci izdaju za 200 do 350 evra mesečno, piše portal 021.rs.

  U jednom oglasu postavljenom na grupu “Izdavanje stanova Novi Sad”, kao prednost se navodi i to da je preko hodnika “ljubazan komšija vatrogasac”. Za ovaj stan od 55 kvadrata, vlasnik je tražio kiriju od 350 evra.

  Nije protivzakonito

  Postavlja se pitanje kako je moguće da pripadnici bezbednosnih službi mogu da daju stan u zakup, s obzirom na to da je jedan od uslova da budu poželjni za stan po povlašćenoj ceni, da nemaju u svojini stan ili porodičnu stambenu zgradu, odnosno da imaju “neodgovarajući stan”.

  Inače, kako je navedeno u Konkursu Ministarstva unutrašnjih poslova za stanove po povlašćenim cenama, “neodgovaraujući stan” je onaj čija površina nije veća od 92 kvadrata.

  U Uslovima za kupovinu stana pod povoljnim uslovima nigde se ne navodi da li pripadnik policije/vojske može da izda nekretninu i da u međuvremenu stanuje u drugom prostoru, tako da zakonski, oni koji su oglasili stanove ne čine ništa pogrešno.

  Pripadnici bezbednosnih službi koji su svoje stanove oglasili, nisu želeli da razgovaraju za 021.rs o izdavanju stanova koje su dobili po povlašćenim cenama, ali su neki od njih naglasili da ne rade ništa protivzakonito.

  Ko je bio brži, kupio je stan

  Iz Sindikata policije “Sloga” za 021.rs kažu da je sam sistem kupovine preko veb aplikacije “Brzi prsti” u startu bio nepravedan i podložan mahinacijama i zloupotrebama.

  “Onaj ko je bio brži, kupio je stan, a ne onaj kome je stan bio prekopotreban i kome bi rešio stambeno pitanje”, navode u ovom sindikatu. Praktično, ljudi su koristili ono sto im je omogućeno.

  “Ako je jasno vlasništvo nad stanom, niko nema zakonskog prava da ga uslovi da isti stan ne izdaje, ali ubuduće se tako nešto može sprečiti, smatraju u sindikatu.

  MUP “ćuti”

  Iz Ministarstva unutrašnjih poslova nisu odgovorili na pitanja 021.rs u vezi sa ovom temom.

  Stanovi za vojsku, policiju i bezbednjake dodeljivani su po sistemu “Brzi prsti” – dobijali su ih oni koji se prvi put prijave preko interneta.

  Useljenje prvih stanara u stanove za bezbednjake koji se grade na Jugovićevu, počelo je 15. aprila. Na ovoj lokaciji će do kraja sledeće godine biti useljeno 1.972 stanova u 12 stambenih zgrada, a stanovi koji su uglavnom veličine od 40 do 80 kvadrata prodati su po ceni od 500 evra po kvadratu.

  Izvor: 021

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE