Jelena Trivan priznala istinu o poslovanju javnih preduzeća u Srbiji

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Jelena Trivan priznala istinu o poslovanju javnih preduzeća u Srbiji

  Jelena Trivan je iz politike prešla u poslovne vode i sada je na čelu Službenog glasnika. Direktorka ovog javnog preduzeća je u intervjuu za Blic priznala nešto što svi već dobro znamo i osećamo na svojoj koži.

  “U javnim preduzećima vlada nezainteresovanost za rezultate i poslovanje firme jer godinama već ne postoji sistem niti nagrađivanja niti kažnjavanja. Oni koji se trude nemaju satisfakciju za to, dok oni koji ne rade i dalje redovno primaju platu, a to zajedno vodi u javašluk i apatiju”, priznaje Trivan.

  Ipak, tvrdi da je napravila zaokret u radu Službenog glasnika i da posle njenog dolaska stvari više nisu iste.

  “Promenila sam pristup poslu: plata nije zagarantovana nego se mora zaraditi, za svako mesto postoje kriterijumi i norme koje moraju biti ispunjene, a princip poslovanja je kao u svakoj stranoj ili privatnoj firmi. Svi sektori preduzeća koji nisu profitabilni nestaće. I to svi znaju od mog dolaska vrlo jasno. Ne uzdamo se u državu, beneficije niti u pomoć, nego sami u sebe i to daje rezultat”, pohvalila se Trivan.

  Izvor: Blic

  Foto: YouTube screenshot

  What's your reaction?

  Komentari

  • [email protected]

   vazno je da ne diraju javna preduzeca nego se preganjaju oko ukidanja zakona o penzijama, po kome nam skidaju vec vise od tri godine. A javna preduzeca se bahate i pokrivaju svoj nerad i gubitke na teret poreskih obveznika.

  • Gaga

   .. Bravo!!! Jako pametno i poucno!! Da li ce i ovo , mozda uci u neki ùdzbenik za O Š ??

  • Obrovac

   Kakva demagogija. Ko je to ostao bez plate i bez posla u SG. Tipični političar koji se u sve razume. Najbolje im ide preletanje.

  • Gaga

   ...Tako je !! Samo strogo!! Kad PRELETIS jos negde, bices jos uspesnija!!!

  • Tito

   A pored toga, kako inače ide sa nameštenim tenderima?

  • JOVANA

   NEKA SKUPŠTINA I VLADA SRBIJE UKINU OBAVEZU OBJAVLJIVANJA DOKUMENATA VEZANIH ZA TENDERE PREKO 5 MILIONA DINARA U SLUŽBENOM GLASNIKU, KOJI SU U ZADNJEM MOMENTU UNELI U ZAKON O JAVNIM NABAVKAMA, ZAŠTA NI UJN I DRI NISU ZNALE DO DONOŠENJA ZAKONA. A TO JE OPET BILO NA INTERVENCIJU NEKE POLITIČKI INTERESNE GRUPACIJE ILI POJEDINCA.NEKA UKINU OBAVEZU OBJAVLJIVANJA KONKURSA I DR. OBAVEŠTENJA, BAS KOD NJIH. AJDE DA TO OBJAVLJUJEMO U DRUGIM GLASILIMA I DA NAM SE DA MOGUĆNOST IZBORA I KONKURENCIJE KO JE NAJJEFTINIJI A NE OBAVEZA I MONOPOL JP SLUŽ.GLASNIKA KOJI NAS DERE SA CENAMA OBJAVE. STO SE TIČE JAVAŠLUKA U JAVNOM SEKTORU KRENITE OD PROSVETE I ZDRAVSTVA, BEZ DEMAGOGIJE O NAGRAĐIVANJU SAMO MEDICINSKIH SESTARA(A KOJIH IMA NAJVIŠE U ZDRAVSTVU), JER IMA I TEHNIČARA, A SOBZIROM DA SU NOSIOCI POSLA U ZDRAVSTVU IPAK LEKARI, AJDE DA MALO RADIMO I NA KVALITETU A NE SAMO NA KVANTITETU. SVE JE TO SAMO U SLUŽBI DNEVNE POLITIKE I DOSTA JE BILO DEMAGOGIJE...

  • Pobesnela ludača

   Pit bul Demokratske stranke sada uzdanica SNS-a

  • jasna

   Kod nas je kapitalizam u privatnom sektoru, onaj početni eksploatatorski, nemilosrdan, dok je u javnom sektrou i dalje socijalizam, ali stranački i bahat. Šta kome "zapadne", tako i radi i živi. Oni koji neće tako, odlaze odavde. Slažem se da je Sl.Glasnik monopolista. Srbija je i dalje zatvoreno društvo, bez dejstva tržišnih zakona, konkurencije, sa nameštaljkama i kafanskim pogodbama.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE