Još 2,5 mlrd. EUR pomoći za grčke firme i radnike

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Još 2,5 mlrd. EUR pomoći za grčke firme i radnike

  Grčki premijer Kirijakos Micotakis predstavio je novi paket mera pomoći od 2,5 milijarde evra za preduzeća i radnike pogođene pandemijom koronavirusa.

  Micotakis je naveo da će novi podsticajni paket pružiti olakšanje za više od 500.000 firmi i samostalnih preduzeća kao i milionima radnika.

  Zemlja je pod strogim merama zatvaranja od početka novembra. Zatvoreni su maloprodajni objekti i restorani i strogo ograničeno kretanje.

  Sa novim paketom ukupan iznos pomoći kompanijama i radnicima za ublažavanje posledica izazvanih pandemijom povećan je na 11,6 milijardi evra u 2021. godini, rekao je Micotakis, dodajući da je za podršku preduzećima i radnicima u 2020. godini potrošeno 24 milijarde evra.

  Procenjeno je da je grčka ekonomija 2020. godine opala za 8,2 odsto što je manje od očekivanih 10,5 odsto. “Naš cilj je sada da proizvodni sektor ostane na nogama do kraja krize”, rekao je Micotakis.

  Nove mere uključuju opraštanje do polovine iznosa državnih zajmova preduzećima i produženje rokova otplate na 60 rata i uglavnom predstavljaju produženje dosadašnjih oblika pomoći.

  Grčki premijer je istakao da mere “ovaraju put za siguran prelazak u eru post-koronavirusa”.

  Grčka je poslednjih meseci zabeležila nagli porast broja zaraženih i smrtnih slučajeva od koronavirusa. Do sada je upotrebljeno skoro 1,2 miliona doza vakcine, a više od 383.000 ljudi je primilo obe doze.

  Izvor: Beta

  Foto: Pexels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE