Još jedan način PRIJAVE GRAĐANA za 60 EUR od ponoći

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Još jedan način PRIJAVE GRAĐANA za 60 EUR od ponoći

  Kontakt centar preko kog građani mogu telefonom da se prijave za novčanu pomoć iz budžeta države počeo je da radi u ponoć.

  Broj telefona kontakt centra je 0800 101 100 i taj poziv je besplatan.

  Novčana pomoć iz državnog budžeta iznosi 60 evra i biće isplaćivana u dva navrata, u maju i novembru.

  Gradjani će u kontakt centru čuti automatski snimljen glas, koji će ih voditi kroz ceo proces prijave, saopštilo je Ministarstvo finansija u utorak.

  Elektronska prijava putem portala Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs, počela je 28. aprila i do sada se za ovu meru ekonomske pomoći države gradjanima, prijavilo preko tri miliona ljudi.

  Prijava traje do 15. maja.

  Pravo na novčanu pomoć države u iznosu od 60 evra, odnosno dva puta po 30 evra, imaju punoletni državljani Srbije, koji imaju prebivalište na teritoriji Srbije, sa važećom ličnom kartom na dan 23. aprila 2021. godine, kada je stupio na snagu Zakon o Privremenom registru punoletnih državljana Srbije kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije bolesti kovid-19.

  Кorisnici penzije, primaoci novčane socijalne pomoći i lica u zavodu za izvršenje krivičnih sankcija ne treba da se prijavljuju jer će njima pomoć biti automatski uplaćena.

  Penzioneri će prvih 30 evra dobiti u četvrtak, 6. maja, dok će drugih 30 evra dobiti u novembru mesecu.

  Dodatno, penzioneri će u septembru dobiti još 50 evra.

  Primaoci novčane socijalne pomoći i lica u zavodu za izvršenje krivičnih sankcija dobiće prvih 30 evra u petak, 7. maja.

  Isplate za ostale punoletne gradjane koji su se prijavili za ovaj vid podrške države, počeće od 12. maja i, kako se očekuje, biće završene do 20. maja.

  Ova mera podrške gradjanima se sprovodi u okviru trećeg paketa pomoći gradjanima i privredi u cilju ublažavanja ekonomskih posledica pandemije korona virusa, navelo je Ministarstvo finansija.

  Treći paket podrške vredan je 257 milijardi dinara, odnosno oko dve milijarde evra.

  Izvor: Beta

  Foto: Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE